ABD ve Avrupa Gazze'deki felaketi nasıl yarattı?

Pa, 10/12/2023 - 09:22

ABD başta olmak üzere Batı ülkeleri, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik savaşının başlangıcından bu yana rejime geniş siyasi ve askeri destek sağlamıştır.

Welayet News  - Batı, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik  savaşının başlangıcından bu yana rejime geniş siyasi ve askeri destek sağlamış ve bu yardımın hacmi, özellikle askeri alanda eşi benzeri görülmemiş düzeyde olmuştur.

Bu arada, 1948'de sahte Siyonist rejimin kurulmasından bu yana rejime yıllık 3,8 milyar dolar askeri yardım sağlayan ABD, aynı zamanda İsrail'in de en büyük destekçisi sayılıyor. Gazze savaşı sırasında Siyonistlerin en büyük desteleyicisidir. ABD’nin mali ve silah yardımı bu süreçte akla gelmeyecek suçların meydana gelmesine neden oldu.

ABD Gazze'deki felaketleri nasıl körükledi?

7 Ekim'de Aksa Tufanı operasyonunun başlaması ve hemen ardından Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki sivil yerleşim, sağlık ve eğitim alanlarına yönelik geniş çaplı saldırısıyla birlikte, başta ABD olmak üzere Batı'nın yardımları da Tel Aviv'e ulaştı. Her türlü mühimmat ve bombanın tanşınması için Ben-Gurion Havaalanı ile ABD havalimanları arasında hava koridoru kuruldu.

Gazze'ye karşı savaşın ilk günlerinde ABD, Siyonist rejimi desteklemek için 14,3 milyar dolar askeri yardım ayırdı; Bu yardımdan rejimin "Demir Kubbe" ve "David Sling" hava savunma sistemlerine 4 milyar dolar, "Demir Işın" hava savunma sistemine ise 1,2 milyar dolar tahsis edilmesi bekleniyor.

ABD ve Avrupa Gazze'deki felaketi nasıl yarattı?

Bu 14,3 milyar dolar, rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik savaş için ihtiyaç duyduğu ve 50 milyar dolar olarak tahmin edilen bütçenin üçte biri kadardır. Ayrıca bu miktar, ABD'nin son 70 yılda Siyonist rejime yaptığı en büyük askeri yardım olarak değerlendiriliyor.

Bunun yanı sıra bu miktar, sahte Siyonist rejimin kuruluşundan bu yana ABD'nin Tel Aviv'e yaptığı askeri yardımın onda biri kadardır. ABD'nin 1948'den bu yana Siyonist rejime yaptığı toplam yardım yaklaşık 263 milyar dolar olup, bunun 130 milyar doları askeri yardımdır.

Amerikan gazetesi "Wall Street Journal"a göre, Gazze'deki savaş sırasında ABD, Hamas'ın Gazze'den çıkarılmasına yardımcı olmak için Siyonist rejime onbinlerce silah ve top mermisinin yanı sıra havan bombaları da sağladı.

Bu rapora göre ABD yetkililer, yaklaşık 15 bin bomba ve 57 bin top mermisinden oluşan bu silah sevkiyatının gönderilmesinin 7 Ekim olayının hemen ardından başladığını ve sonraki günlerde de devam ettiğini söyledi. ABD ayrıca işgal altındaki bölgelere binlerce top mermisi ve çeşitli hafif silahlar teslim etti.

ABD bu bölgeye silah, bomba ve top mermilerinin yanı sıra onlarca askeri uçak da gönderdi. Savaşın başlamasının üzerinden 23 gün geçerken haber kaynakları, ABD’nin son 24 saatte Batı Asya'ya asker gönderdi.

ABD ve Avrupa Gazze'deki felaketi nasıl yarattı?

50 askeri uçağın yanı sıra ABD’den önemli sayıda "C-17 Globemaster" nakliye uçağı da Ortadoğu'ya geldi. taşıyan 50'den fazla askeri nakliye uçağı gönderdiğini yazdı.

Buna ilaveten Beyaz Saray, 90 savaş uçağı ve insansız hava aracını taşıyan dünyanın en büyük uçak gemisi "Gerald Ford"u bölgeye gönderdi. 60 uçak taşıyan uçak gemisi "Dwight Eisenhower" Siyonistleri savunmak için Akdeniz'e gönderildi.

Avrupa'nın ikiyüzlülüğü

ABD’nin uzun süredir müttefiki olan Avrupa ülkeleri, Siyonist rejimin en büyük destekçileri olarak sayılıyor, öyle ki Biden'ın ardından kıtanın önde gelen liderleri Tel Aviv'i ziyaret ederek işgalci rejimle dayanışmalarını ilan ettiler ve Siyonist rejimin Filistin halkını katletmesine yeşil ışık yaktılar.

İngiltere Başbakanı Rishi Sonak'ın, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Joseph Borrell'in işgal altındaki topraklara yaptığı ziyaretler, Siyonist rejimi desteklemek amacıyla yapılan ziyaretler arasında yer alıyor.

ABD ve Avrupa Gazze'deki felaketi nasıl yarattı?

Avrupalı ​​liderlerin ikiyüzlü davranışları ve tuhaf gerekçeleri, bugünlerde uluslararası toplumun tepkisini çekmiştir.

Mali ve silah yardımlarının yanı sıra Siyonist rejimin desteği doğrultusunda İngiltere ABD ile casusluk alanında işbirliği yaptı. Aralık ayının başında medya, Kıbrıs'taki İngiliz askeri üssünde konuşlu Amerikan casus uçaklarının Lübnan ve Gazze üzerinden uçarak İsrail rejimine bilgi aktardığını bildirdi.

Bu rapora göre Kıbrıs'taki "Akrotiri" askeri üssü, İsrail rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarında uluslararası askeri desteğin merkezi haline geldi. CIA'nın söz konusu üssü casusluk faaliyetleri için kullandığı ve istihbarat verilerini üçüncü devletlere aktardığı söyleniyor.

ABD ve Avrupa Gazze'deki felaketi nasıl yarattı?

Bu Avrupa ülkesi, İngiliz ordusunun işgal altındaki topraklara ve bölgeye insansız hava araçları ve casus uçuşları göndermesinin yanı sıra, Akdeniz kıyılarına çok sayıda savaş gemisi de gönderdi.

İngiltere'nin yanı sıra Almanya da son iki ayda askeri yardımlarla Gazze'deki krizin derinleşmesinin önünü açtı.

Tel Aviv’e çok sayıda “Hero TP” savaş uçağı verilmesi ve Siyonist rejime gemi ve fırkateynlerin ihtiyaç duyduğu mühimmatın gönderilmesi, Berlin'in Netanyahu'ya yaptığı diğer yardımlardır.

ABD ve Avrupa Gazze'deki felaketi nasıl yarattı?

Avrupa'dan Siyonist rejime silah yardımı akını krizi derinleştirirken, Brüksel liderleri Gazze'ye mali yardım tahsis etti.

Sonuç

ABD'nin başını çektiği Batılı ülkeler Aksa Tufanı operasyonunun başlamasıyla birlikte siyasi desteğin yanı sıra her türlü askeri yardım göndererek Siyonist rejimi başarısızlık bataklığından kurtarmaya çalıştı.

Siyonist rejime yıllık 3,8 milyar dolar sağlayan ABD şimdi de kendisi 1,7 trilyon dolarlık bütçe açığıyla karşı karşıya kalırken Gazze savaşında rejime destek için 14,3 milyar dolarlık destek paketi tahsis etmektedir. Böyle bir durumda uzmanlara göre Amerikalı vergi mükelleflerinin cebinden 10 milyon 400 bin dolar alınıp Siyonist rejime enjekte ediliyor.



Yeni yorum ekle