Yemen halkı: Tüm senaryolara hazırız

Ct, 09/12/2023 - 12:36

Yemenliler, Filistin’e destek için, Ensarullah'ın kontrolündeki şehirlerde toplandı.

Welayet News  - Yemen halkı dün, Filistin halkına ve Filistinli gruplara destek vermek için, Ensarullah'ın kontrolündeki şehirlerde toplandı. Yemenlilerin Gazze savaşından bu yana yaptığı yürüyüşlerin onuncusu olan dünkü yürüyüşte İsrail'in işlediği suçlar kınandı.

Toplanan yüzbinlerce kişi, Gazze'ye desteklerinin devam edeceğini vurgularken, olası tüm senaryolara da hazır olduklarını duyurdu.

Yürüyüş sonrası yapılan açıklamada, ABD ve İsrail'in tehditleri reddedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Filistinli siviller hakkında söylediği sözlerin kabul edilmez olduğu açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, 4 Aralık günü Gazze’de yaşananlar için bir açıklama yapmıştı. Miller, Gazze'de öldürülen siviller için "İsrail'in sivilleri kasten öldürdüğüne dair kanıt göremedik." demişti.

Matthew Miller sözlerine şu şekilde devam etmişti: "ABD bu harekatın sonucunda hala sı̇vı̇l kayıpların olmasını beklı̇yor, bu ne yazık kı̇, tüm savaşlar ı̇çı̇n geçerlı̇."

Dünkü gösteriye katılan Yemenliler, Yemen silahlı kuvvetlerinin İsrail gemilerine yönelik operasyonlarının İsrail'in Filistin'e yönelik saldırganlığı sona erene kadar artarak devam etmesi çağrısında bulundu.

Göstericiler, Sanaa merkezli Yemen hükümeti tarafından İsrail’in tanınmasını ve onunla ilişki kurulmasını yasaklayan ve suç sayan yasanın çıkarılmasını da desteklediler. Çıkarılan bu yasanın ülkenin dış ilişkilerinde reform yapılmasında önemli bir adım olarak değerlendirdiler.

Geçtiğimiz günlerde, İsrail’le ilişkilerin doğrudan veya dolaylı olarak normalleştirilmesini suç sayan yasa, Filistin halkına destek amacıyla Yemen parlamentosunda düzenlenen toplantıda onaylanmıştı.

Yürüyüşte, Arap liderlerin İsrail liderleriyle buluşması ve el sıkışması da utanç verici bir eylem olarak dillendirildi. (YDH)

Tags: 


Yeni yorum ekle