Reisi: Gazze’de Yaşananlar İnsanlık Suçudur, Soykırımdır

Cu, 08/12/2023 - 09:16

İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Welayet News  - Reisi, Putin ile yaptığı görüşmede Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanın bir an önce durdurulması ve Filistin meselesine hızlı bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Reisi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gazze Şeridi'ne yönelik Bombardımanın bir an önce durdurulması gerekiyor. Bu mesele sadece bizim bölgemizin meselesi değil, tüm insanlığın meselesidir. Dolayısıyla bu meseleye çok hızlı bir çözüm bulunmalıdır."

Tek taraflı tedbirler ve küresel adaletsiz sistemin insanlığın başına bela olduğunu söyleyen Reisi, "Bugün Gazze'de yaşanan olaylarda da bunun açık bir tezahürünü görüyoruz. Filistin'de, Gazze'de yaşananlar elbette soykırımdır, insanlık suçudur. Aslında 6 binden fazla çocuğun Siyonist rejim eliyle öldürülmesinin son derece üzüntü verici olduğunu belirtmek gerekir." ifadelerini kullandı.

Filistin'deki duruma ilişkin görüş alışverişinde bulunmanın önemine vurgu yapan Putin de “Elbette bölgedeki duruma, özellikle de Filistin'deki duruma ilişkin görüş alışverişinde bulunmak bizim için çok önemli” diye konuştu.



Yeni yorum ekle