BM Genel Sekreteri'nden Gazze İçin Tarihi Adım ve Siyonistlerin Tehdidi

Per, 07/12/2023 - 15:34

ABD internet sitesi "Axios", BM Güvenlik Konseyi'nin Cuma günü Gazze'deki savaşı değerlendirmek üzere toplanacağını açıkladı.

Welayet News  - Bu toplantı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, görev süresi boyunca BM Şartı’na bağlı yetkisini ilk kez kullanarak Gazze’deki insani felaketin önlenmesi için Güvenlik Konseyi’ne gönderdiği mektubun ardından gerçekleşecek.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi'ne Gazze'de derhal ateşkes sağlanması yönünde baskı yapmak amacıyla BM Şartı'nın 99. Maddesini devreye soktu.

Birleşmiş Milletler tarihinde yalnızca 9 kez kullanılan bu madde, BM Genel Sekreteri'ne, uluslararası barış ve güvenliğin korunmasını tehdit ettiğini düşündüğü herhangi bir konuyu Güvenlik Konseyi üyelerinin dikkatine getirme yetkisi veriyor.

BM Genel Sekreteri’nin bu kararına öfke kusan Siyonist İsrail'in Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Gilad Erdan şunları söyledi: "Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri bir kez daha ahlaki sınırları aşağıya çekmiştir ve bu, Hamas'ın korunmasına ve Gazze'de terörün hakim olmasına yönelik bir taleptir." Siyonist rejimin bu temsilcisi ayrıca Guterres'in görevinden istifa etmesini istedi.

Guterres, Siyonist İsrail’in askeri operasyonları nedeniyle Gazze’deki sivillerin büyük tehlike altında olduğunu, sivilleri koruyacak güvenli hiçbir yer bulunmadığını, aynı zamanda sağlık sisteminin de çöktüğünü vurguladı.

Gazze’deki mevcut durumun kayda değer şekilde insani operasyonların yapılmasını imkânsız kıldığının altını çizen Guterres, Gazze’nin sürekli olarak İsrail’in bombardımanı altında olduğunu aktardı.



Yeni yorum ekle