ABD Kongresi'nde "antisiyonizm, antisemitizme eşittir" ifadesi yer alan karar tasarısı kabul edildi

Per, 07/12/2023 - 07:41

Siyonist İsrail'in Gazze saldırılarına koşulsuz şartsız destek veren ABD'den tepki çekecek bir karar daha geldi. ABD Temsilciler Meclisi'nde antisiyonizmin antisemitizmle eşit olduğunu iddia eden bir maddenin de yer aldığı sembolik karar tasarısı kabul edildi.

Welayet News  - Kabul edilen sembolik tasarıyla ilgili yapılan oylamada 311 evet oyuna karşılık 14 hayır oyu kullanılırken, 92 Demokrat ise çekimser kaldı. Alınan kararla birlikte ABD'de Siyonizme karşı çıkan herkes antisemitik yani Yahudi düşmanı ilan edilebilecek.

Antisiyonizmin antisemitizm ile eşit olduğu savına yer verilen tasarıda, ABD’de ve dünyanın farklı ülkelerinde yükselen Yahudi karşıtlığına dikkat çekilirken, Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği saldırılar tasarının merkezinde yer aldı.

Herhangi bir yasal bağlayıcı bulunmayan tasarı, Temsilciler Meclisinin işgalci İsrail’e güçlü desteğini ortaya koyarken, tarihsel olarak birbirinden farklı unsurlar olan antisiyonizm ile antisemitizmin birbirine eşit kavramlar olarak tanımlanması tepki çekti.



Yeni yorum ekle