Ensarullah Kızılhaç Uçağının Kaçırılmasını Kınadı

Çar, 25/07/2018 - 10:19

Yemen Yüksek Devrim Konseyi Başkanı, Suudi koalisyonun Uluslararası Kızılhaç Komiesi'nin uçağının Sana havaalanından havalandıktan sonra rotasını Cibuti'ye değiştirmesini "uçak kaçırma" olarak niteledi.

Welayet News - Yemen Yüksek Devrim Konseyi Başkanı Muhammed Ali Husi, twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; mütecaviz Amerikan-Suudi koalisyonun Kızılhaç uçağını kaçırması ve rotasını değiştirmesini kınadıklarını belirterek, bunun karşı tarafın barış istemediğini gösterdiğini kaydetti.

Yemen'e yönelik hava kuşatmasının sürmesini kınadıklarını söyleyen Husi, BM'nin Yemen Özel Temsilcisi'nin Sana havaalanına yönelik kuşatmanın kaldırılmasına ilişkin talebine olumlu yanıt verilmemesinin Suudi koalisyonun Yemen halkına karşı ekonomik savaşta kasıtlı bir cinayet gördüklerini çünkü onların Yemen'de yaşam şartlarını daha kötüleştirmek peşinde olduklarını söyledi.

Suudi Arabistan, Kızılhaç'a ait bir uçağı takip ederek, uçağı Cazan havaalanında inmeye zorladı.

Mütecaviz Suudi koalisyon, Kızılhaç uçağının Yemen hava sahasını ihlal ettiğini ve uçaktakilerin hayatını tehlikeye attığını iddia etti.

Suud rejimi, şimdiye kadar defalarca insani yardım taşıyan uçak ve gemilerin Yemen'e ulaşmasına engel olmuştur.

 



Yeni yorum ekle