Filistin'e yönelik saldırılardan siyasi ve hukuki olarak ABD sorumlu

Cu, 01/12/2023 - 13:17

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani, “Filistin halkına yönelik saldırı ve sürekli katliamdan siyasi ve hukuki olarak Siyonist rejimin yanı sıra bu rejimi destekleyen ABD ve diğer birkaç devlet sorumludur” dedi.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, sosyal medya kişisel X hesabından yaptığı paylaşımda Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik saldırılarına yeniden başladığına tepki gösterdi.

Kenani’nin paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

“Ateşkesin ihlali ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in işgal altındaki topraklardan ayrılmasından önce Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik askeri saldırısının yeniden başlaması; Ve yine cani Siyonist rejimin askeri saldırılarının asıl kurbanları siviller, çocuklar ve kadınlardır.

Siyonist vampirler, 15 binden fazla Filistinliyi katlettikten sonra, ABD’nin devam eden desteği altında yeni bir katliam turu başlattı.

Dünyadaki uluslar ve devletlerin büyük çoğunluğu ateşkesin devamı ve Siyonist rejimin Gazze'ye ve Batı Şeria'ya yönelik saldırılarının tamamen durdurulması için haykırıyor, ancak çocuk katili Siyonistler onarılamaz yenilgilerini telafi etme fantezisiyle sivilleri, çocukları ve kadınları katlederek zafer arıyor.

Filistin halkına yönelik saldırı ve sürekli katliamdan siyasi ve hukuki olarak Siyonist rejimin yanı sıra bu apartheid rejimi destekleyen ABD ve diğer birkaç devletin sorumlu olduğu açıktır.”



Yeni yorum ekle