AKP ve MHP, Saadet Partisinin İsrail önerisini reddetti!

Per, 30/11/2023 - 07:15

Ülke sorunlarının muhalefet partileri tarafından Meclis’e taşınması AKP-MHP ittifakının ardı ardına verdiği ret oylarıyla gündeme geldi

Welayet News  - Ülke içindeki sorunların arttığı bir dönemde, AKP iktidarı sorunları çözme konusunda zorlanırken, Anayasa değişikliği gibi gündemlerle gerçek meselelerin üstü örtülmeye çalışılıyor. BirGün'ün haberine göre; AKP- MHP işbirliği, son bir ay içinde Meclis'e sunulan bir dizi soru önergesini reddederek yargı krizinden kara paraya, barınma sıkıntılarından öğrencilerin yaşadığı problemlere kadar pek çok konuyu göz ardı etti.

Barınma krizi ve yüksek kira artışları

Ülkenin her köşesinde yükselen kira bedelleri, hem kiracıları hem de ev sahiplerini zor durumda bırakarak ekonomik baskı oluşturdu. İYİ Parti'nin barınma sorununu ve yaşanan mağduriyetleri araştırma önergesi, AKP-MHP oylarıyla reddedildi. AKP lideri Erdoğan, ev sahiplerini suçlayarak, "Ev sahiplerinin vicdanı var mı?" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kadına yönelik şiddet

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesinde Meclis'e taşınan araştırma önergesi de AKP-MHP işbirliğiyle engellendi. AKP lideri Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin olumsuz bir sonuç doğurmadığını iddia ederken, kadınlara yönelik şiddetle mücadele ettiklerini savunmasına rağmen ilgili araştırma önergesi reddedildi.

İsrail'e yapılan ihracatın araştırılması

AKP'nin İsrail'e karşı sert tepkiler yerine kınama üzerinden ilerlediği durumlar sorgulanırken, Saadet Partisi'nin Türkiye'nin İsrail'e gönderdiği malların içeriği ve miktarının Gazze'deki durumu nasıl etkilediğine dair araştırma önergesi de reddedildi. Konuşan milletvekilleri, Türkiye'nin İsrail'e çelik ihraç ettiğini ve bu çeliğin önemli bir kısmının İsrail tarafından kullanıldığını belirtti.

KYK yurtlarındaki can güvenliği

KYK yurtlarında yaşanan can güvenliği sorunları, bir öğrencinin hayatını kaybetmesiyle bir kez daha gündeme geldi. CHP'nin KYK yurtlarındaki sağlık ve can güvenliği sorunlarının araştırılmasına dair Meclis araştırma önergesi de AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

Karapara iddiaları

Halkın alım gücünün düştüğü bir dönemde çete ve mafya faaliyetlerinin arttığı belirtiliyor. HEDEP'in, sosyal medya fenomenlerinin "kara para akladığı" iddialarının araştırılması için verdiği önerge de AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

Öğretmen sorunları

Öğretmenlerin atama ve yaşadıkları sorunlar konusunda verilen önerge de AKP-MHP oylarıyla reddedildi. Öğretmenlerin ekonomik zorlukları ve çalışma şartları konusunda yapılan açıklamalar, konunun önemini vurguluyor.



Yeni yorum ekle