Siyonist İsrail ile Hamas Arasındaki 6'ncı Esir Takası Tamamlandı

Per, 30/11/2023 - 06:28

Hamas ve Siyonist İsrail arasında varılan uzlaşma kapsamında esir takası sürüyor.

Welayet News  - Uluslararası Kızılhaç Komitesi konvoyuna teslim edilen 10 İsrailli rehine daha evine dönüyor. Hamas ayrıca 4 Taylandlı ve 2 Rus esiri de serbest bıraktı.

İşgalci İsrail ordusunun X platformunda yayımladığı açıklamada, ülkeye ulaşan 10'u İsrailli, 4'ü Taylandlı 14 kişiye ordu ve İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet'te (Şabak) görevli güvenlik mensuplarının eşlik ettiği belirtildi.

Güvenlik görevlilerinin, bu kişilere sağlık taramalarının ardından hastanelerde bekleyen ailelerine ulaşana kadar eşlik edecekleri öğrenildi.

İsrail hapishanelerindeki 30 Filistinli tutuklu da özgürlüğüne kavuştu.

Serbest bırakılanlar arasında "Filistinli Cesur Kız" olarak bilinen Ahed Temimi de yer alıyor.

Ateşkes anlaşması kapsamında 70 İsrailli serbest bırakıldı. İsrail hapishanelerinde tutulan 210 Filistinli esir özgürlüğüne kavuştu. 

Siyonist İsrail ile Hamas arasında esir takası kapsamında 24 Kasım’da Gazze’deki çatışmalara 4 gün geçici ateşkes için mutabakata varılmıştı. Söz konusu mutabakat, daha sonra 2 gün uzatılmıştı.

Taraflar arasında sağlanan mutabakata göre çatışmalara verilen geçici ateşkes perşembe sabahı yerel saatle 07.00'de (TSİ 08.00) sona eriyor.



Yeni yorum ekle