Siyonist Rejim Cenin Mülteci Kampı İle 3 Hastaneyi Kuşattı

Çar, 29/11/2023 - 07:42

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Siyonist İsrail ordusu, buldozerler eşliğinde Cenin kentine çeşitli yönlerden girerek birçok mahalleye baskın düzenledi, keskin nişancılarını yüksek binanın çatılarına konuşlandırdı ve Cenin Mülteci Kampı'nı her taraftan kuşatma altına aldı.

Welayet News  - Haberde, Siyonist İsrail askerlerinin, kimlikleri henüz bilinmeyen 2 genci bir aracın içinde gözaltına aldığı, Cenin Devlet Hastanesi'nin acil girişinin önünde ve çevresinde konuşlandıkları, buldozerlerinin altyapıyı ve Filistinlilerin mülklerini tahrip ettiği belirtildi.

Filistin devlet televizyonunun haberinde de 100'den fazla Siyonist rejim askeri aracı ve 7 buldozerin Cenin şehrine ve Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenlediği, Cenin Devlet Hastanesi, İbn Sina Hastanesi ve Er-Razi Hastanesi'nin kuşatıldığı ifade edildi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada Siyonist İsrail ordusunun, Kızılay'ın ambulans ekiplerinden birini Cenin Devlet Hastanesi önünde alıkoyduğu, ayağından gerçek kurşunla yaralanan kişinin hastaneye naklini engellediği aktardı.

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Batı Şeria'nın El Halil kentinin kuzeyindeki El-Arrub Kampı'nda işgalci rejim askerlerinin ateş açması sonucu gerçek mermiyle karnından ağır yaralanan kişinin El-Ehli Hastanesi'ne getirildiği ifade edildi.



Yeni yorum ekle