İran’dan Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Gazze Çağrısı

Çar, 29/11/2023 - 07:19

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başkanı ve Başsavcısı'na bir mektup gönderdi.

Welayet News  - Emir Abdullahiyan mektubunda, Siyonist rejimin Gazze’de 14 binden fazla masum insanın şehit olmasına ve 32 binden fazla kişinin de yaralanmasına neden olan vahşice saldırılarına değinerek, bunları savaş suçu, insanlık karşıtı suç ve soykırım olarak nitelendirdi.

İran Dışişleri Bakanı, Filistin davasının ve Gazze'de son zamanlarda işlenen cinayetlerin yargılanmasının hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, bazı ülkelerin işgalci Siyonist rejime verdiği desteğinin bu rejimin uluslararası suçlar işlemesine neden olduğunu belitti.

Emir Abdullahiyan şunları söyledi: ‘Artık Mahkemenin bazı güçlerin baskı ve çıkarlarına karşı mı direneceği, yoksa bu doğrultuda geri çekilerek işgalci rejimin gerçekleştirdiği vahşetlerin cezasız kalmasına izin mi vereceğine karar vermesinin zamanıdır.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, çifte standartlardan ve seçici adaletten kaçınarak uluslararası suçların faillerinin etkili bir şekilde yargılanmasını sağlamalıdır.



Yeni yorum ekle