ABD Aslanın Kuyruğuyla Oynamamalı!

Çar, 25/07/2018 - 09:24

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, bir bildiri yayınlayarak Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin son günlerde gösterdiği inkılapçı tavrına destek çıktı.

Welayet News - ABD Başkanı Donald Trump’ın İran karşıtı sözlerine tepki gösteren Tümgeneral Bakıri’nin kaleme aldığı bildiride, “Devrim Lideri’nin emri altında olan İran Silahlı Kuvvetleri, Ulusal Güvenlik Konseyi'nin tedbirleri sayesinde İran halkına yönelik her türlü tehdide karşı pişman edecek şekilde çok sert yanıt verecektir” beliritldi.

Son 40 yılda düşmanların özellikle ABD ve İsrail başta olmak üzere onların dünya ile bölgedeki destekçilerinin çirkin planlarının İran halkının birlik ve beraberliği vasıtasıyla boşa çıkartıldığı kaydedilen bilidride; “İslam Devrimi’nin 40 yıllık tarihi gösterdiği gibi yeni dönemde de düşmanlar yenilerek nihai zafer gerçekleşecektir” işaret edildi.

Tümgeneral Bakıri, İran Silahlı Kuvvetleri’nin ABD’nin bölgedeki askeri yığınakları ve çıkarlarına güçlü bir şekilde hakim olduğunu belirterek, “Amerika aslanın kuyruğuyla oynamamalı aksi takdirde İran’ın çok sert yanıtıyla karşılaşacaktır” ifadesini kullandı.

İran’ın her daim barışı seven bir ülke olduğunun altını çizen Tümgeneral Muhammed Bakıri, şunları kaydetti: Fars Körfezi ve Hürmüz Boğazı'nda hakim güç olan İran, bu hayati deniz yolunda nakliye güvenliği konusunda her zaman garanti sağlayabilir ve bu noktada herhangi bir tedbir uygulama yetkisine sahiptir.

 



Yeni yorum ekle