Serbest Bırakılan İsrailli Anneden Kassam Tugayları'na Teşekkür Mektubu

Sa, 28/11/2023 - 08:25

Kassam Tugayları ile serbest bırakılan İsrailli esirler arasındaki samimi görüntüler dünya genelinde gündem olmuştu. Kızıyla beraber serbest bırakılan İsrailli kadın, kızına ve kendisine gösterilen insani tavırdan dolayı teşekkürlerini sunduğu bir mektup yazdı.

Welayet News  - Hamas ile İsrail arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında gerçekleştirilen esir takaslarında Hamas, toplam 43 İsrailli esiri serbest bıraktı. Kassam Tugayları ile serbest bırakılan İsrailli esirler arasındaki samimi görüntüler dünya genelinde gündem olmuştu. Kızıyla beraber serbest bırakılan İsrailli kadın, Kassam Tugaylarının kızına ve kendisine gösterdiği insani tavırdan dolayı teşekkürlerini sunduğu bir mektup yazdı. Kadın, kaleme aldığı mektupta, ''Çocuklar esaret altında olmamalı ama sizin ve yolda karşılaştığımız diğer iyi insanların sayesinde Kızım Gazze'de kendini kraliçe olarak görüyordu'' ifadelerini kullandı.

Mektubun tamamı şu şekilde:

''Son haftalarımda bana eşlik eden Kassam askerlerine,

Yarın yollarımız ayrılacak ama kızım Emilia’ya gösterdiğiniz sıcak tavrınız nedeniyle sizlere şükranlarımı sunuyorum. Onun anne babası gibiydiniz, her fırsatta onun arkadaşı oldunuz. Kızım, sizleri arkadaştan da öte hissettiğini dile getiriyor.

Size tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum, ona evdeki bir bakıcı gibi davrandınız. Yaramazlıklarına karşı sabrettiniz, ona tatlılar ve meyveler ikram ettiniz. Yokluğa rağmen elinizde ne varsa ona verdiniz. Çocuklar elbette ki esaret altında olmamalı ancak siz ve yolda karşılaştığımız diğer arkadaşlarınız sayesinde kızım kendini Gazze’nin kraliçesi olarak hissetti.

Karşılaştığımız herkes ona nezaket, şefkat ve sevgi ile muamele etti. Sonsuza kadar size minnettar olacağım çünkü çocuğum burada asla psikolojik bir travmaya maruz kalmadı. Altında bulunduğunuz zor şartlara ve ağır kayıplarınıza rağmen burada bize karşı gösterdiğiniz nazik tavrınızı herkese anlatacağım.

Keşke farklı şartlar altında iyi birer arkadaş olabilseydik. Hepinize sağlık ve esenlikler diliyorum. Aileniz ile sağlıklı ve mutlu birer hayat sürebilmeniz temennisi ile… Teşekkür ederim.

Daniel ve Emilia'



Yeni yorum ekle