"ABD, Gazze Savaşının Bir Parçasıdır"

Pt, 27/11/2023 - 10:28

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Welayet News  - Nasır Kenani ş ifadelerde bulundu: ‘ABD Gazze savaşının bir parçasıdır. ABD ve onun desteği olmasaydı bu savaş yaşanmazdı. ABD, bu savaşın yaşanmaması için Siyonist rejimi etkileyebilirdi ancak bu süre zarfında Siyonist rejime Gazze'de cinayet işlemesi için yeşil ışık yaktı. Washington siyasi ve askeri alanda Siyonist rejime tam destek vererek savaşın kısa sürede bitmesini engelledi.

ABD'nin Filistin'e yapabileceği en büyük yardım İsrail rejimini desteklemeyi bırakmaktır. Amerika'nın planları hiçbir zaman gerçeğe dayanmamıştır ve kesin olan şu ki, ABD ve İsrail, Gazze'ye karşı son savaşta askeri alanda planladıklarını gündeme getirememişlerdir.’

Nasır Kenani Hamas ile Siyonist rejim arasındaki dört günlük ateşkes anlaşmasıyla ilgili olarak, İran’ın ve uluslararası toplumun isteğinin Siyonist rejimin Gazze halkına karşı işlediği cinayetlerin tamamen durdurulması, geçici ateşkesin istikrarlı bir sürece girmesi ve Siyonistlerin Gazze halkına karşı işlediği cinayetlerin bir daha tekrarlanmaması olduğunu ifade etti.



Yeni yorum ekle