24'ü kadın, 15'i çocuk toplamda 39 Filistinli esir, sevdiklerine kavuştu

Ct, 25/11/2023 - 09:57

Katar, Kızılhaç'ın Gazze'de Hamas tarafından esir tutulan 13 İsrailli, 10 Taylandlı ve bir Filipinler vatandaşını teslim aldığını bildirdi. 24'ü kadın, 15'i çocuk 39 Filistinli tutuklu da serbest bırakıldı.

Welayet News  - Katar, Kızılhaç'ın Gazze'de Hamas tarafından esir tutulan 13 İsrailli, 10 Taylandlı ve bir Filipinler vatandaşını teslim aldığını bildirdi. 24'ü kadın, 15'i çocuk 39 Filistinli tutuklu da serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Filistinli esirler, özgürlüğün Hamas'ın direnişi sayesinde geldiğini vurguladılar.

İsrail ve Hamas arasında varılan 4 günlük geçici ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında, Hamas'ın elindeki 13 İsrailli esir ile 11 diğer esiri serbest bıraktığı açıklandı. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrail hapishanelerinde tutulan 39 Filistinli kadın ve çocuğun da anlaşma kapsamında salıverildiğini teyit etti.

KATAR: 39 FİLİSTİNLİ'NİN SERBEST BIRAKILDIĞINI TEYİT EDİYORUZ

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden bir açıklama yaparak, varılan anlaşma kapsamında Kızılhaç'ın Gazze'de tutulan 24 esiri teslim aldığını, bu kişilerin 13'ünün İsrailli, 10'unun Taylandlı, birinin Filipinli olduğunu bildirdi. Uluslararası Kızılhaç da 24 esirin serbest bırakıldığını doğruladı.

Açıklamada ayrıca, "Anlaşmanın ilk gününde verilen taahhütlerin yerine getirilmesi kapsamında, İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan 39 kadın ve çocuğun serbest bırakılmasını da teyit ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

HAMAS: İSRAİL BAĞLI KALDIĞI SÜRECE BİZ DE BAĞLI KALACAĞIZ

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de bugün yaptığı açıklamada, İsrail geçici ateşkes ve esir takası anlaşmasına bağlı kaldığı sürece kendilerinin de bağlı kalacağını söyledi.

Terörist İsrail ile Filistin direnişi arasındaki çatışmalara 4 gün insani ara verilmesine ilişkin uzlaşma 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi. Uzlaşıya göre Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak. Serbest kalacak esirler her iki taraftan kadın ve çocuklardan oluşuyor.



Yeni yorum ekle