Filistin’e Destek Batı’yı Panikletti!

Çar, 22/11/2023 - 06:46

"Filistin’e destek gösterilerinin, 7 Ekim sonrası İsrail’e “koşulsuz destek” veren Batılı liderler arasında paniğe neden olduğunu ve onları daha temkinli olmaya itti"

Welayet News  - Fransa Filistin Dayanışma Derneği (AFPS) Onursal Başkanı Taoufiq Tahani, 7 Ekim sonrası Batılı devletlerin, “ İsrail ile ortak değerlere sahibiz” söyleminde bulunduğunu belirtti. Tahani, tüm dünyada devam eden Filistin’e destek gösterilerinin, 7 Ekim sonrası İsrail’e “koşulsuz destek” veren Batılı liderler arasında paniğe neden olduğunu ve onları daha temkinli olmaya ittiğini söyledi.

 

Gazze’de yaşananlara ilişkin değerlendirmede bulunan Fransa Filistin Dayanışma Derneği (AFPS) Onursal Başkanı Taoufiq Tahani, Ağustos 2022’de İsrail’in herhangi bir çatışma olmaksızın “önleyici operasyon” adı altında ve uluslararası hukuka aykırı şekilde Gazze’ye hava saldırıları yaptığını ve Batılı devletlerin o zaman Filistinlilerden “bu saldırılara ses çıkarmamalarını istediğini” anlattı. İsrail’in 2008, 2012, 2014’te binlerce Filistinliyi öldürdüğünü ve 2018’de Gazze halkının ablukanın kaldırılması için düzenlediği barışçıl “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterilerini engellediğini dile getiren Tahani, bugün Batılı devletlerin bütün bu yaşananları göz ardı ettiğini kaydetti.

Tahanİ, 7 Ekim saldırıları sonrası İsrail’e destek açıklamaları yapan Batılı devletlerin “İsrail ile ortak değerlere sahibiz” söylemine ilişkin, “Bu demektir ki paylaştıkları değer, çocukları ve sivilleri katletme iradesi” dedi.

Çok sayıda Batılı liderin İsrail’i ziyaret ettiğini hatırlatan Tahani, bu ziyaretlerle İsrail’e ve sağcı Netanyahu hükümetine, “Filistinlilere en fazla zararı vermesi için yeşil ışık yaktıklarının” altını çizdi. “Buna karşılık tüm dünyada devam eden Filistin’e destek gösterileri, İsrail’e ‘koşulsuz destek’ açıklaması yapan Batılı liderler arasında bir tür paniğe neden oldu” diyen Tahani, gösterilerin liderleri, “İsrail’e destek açıklamalarında daha temkinli olmaya ittiği” yorumunu yaptı/milligazete



Yeni yorum ekle