Ukraynalı teğmen CNN'e konuştu: Yabancı paralı askerler Ukrayna’yı terk ediyor

Sa, 21/11/2023 - 13:20

CNN'e konuşan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri teğmeni yabancı paralı askerlerin ordu ile sözleşme imzalarken Ukrayna’da kendilerini nelerin beklediğini tam olarak anlamadıklarını ve gerçek savaşa şahit olduktan sonra sözleşmelerini feshettiklerini söyledi.

Welayet News  - Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinde teğmen olarak görev yapan Dmitriy Kostyuk, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada yabancı paralı askerlerin ordu ile sözleşme imzalarken Ukrayna’da kendilerini nelerin beklediğini tam olarak anlamadıklarını ve gerçek savaşa şahit olduktan sonra sözleşmelerini feshettiklerini söyledi.

Kotsyuk, “Müfrezemde adam sayısı azdı, bu yüzden diğer ülkelerden gelen savaşçılar bize katıldı, toplam 12 kişi. Bazıları savaşın romantizmini arzuluyordu, diğerleri ise muharebeyi profesyonel faaliyetlerinin bir parçası olarak görüyordu. Şimdi pek çok paralı asker Ukrayna’ya CV’lerinde iyi bir satır olacağı için geliyor, ancak genelde neye bulaştıkları hakkında hiçbir fikirleri yok,” dedi.

Kotsyuk, “Yabancılar için bir sözleşmeyi feshetmek Ukraynalılar için feshetmekten daha kolay ve ben böyle örnekler gördüm. Paralı askerlerin neredeyse yarısı neler olup bittiğine şahit oldu, bunun çok fazla olduğunu ve imzayı bunun için atmadıklarını söylediler,” ifadelerini kullandı.

Kanalın haberinde, Ukrayna’nın şu anda ordusuna asker bulma konusunda sorunlarla karşı karşıya olduğu kaydedilerek, geçen haftalarda Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy’ın The Economist dergisinde kaleme aldığı ve Kiev’in en kısa zamanda daha fazla askere ihtiyaç duyduğunu itiraf ettiği makale anımsatıldı.

Haberde, Kiev’in karşı taarruzunun anlamlı bir zaferle sonuçlanmadığı ve Batılı ülkelerden gelen destek azalabileceği için seferberlik konusunun Ukrayna açısından önem taşıdığına işaret edildi.

Ayrıca haberde, Batı ülkelerinde kamuoyunun dikkatinin Ukrayna’dan Filistin-İsrail çatışmasına kaymasının da ülkenin ve yetkililerinin lehine olmadığı değerlendirmesi yapıldı. (harici)



Yeni yorum ekle