Katar'dan 'Gazze' Açıklaması: İsrail-Hamas Anlaşmasına Yakınız

Pt, 20/11/2023 - 06:53

İsrail ile Hamas arasınca arabuluculuk görevini üstlenen Katar'ın Dışişleri Bakanı Al Sani, olası rehine anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Welayet News  - Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile başkent Doha'da bir araya geldi. İsrail ile Hamas arasınca arabuluculuk görevini üstlenen Katar'ın Dışişleri Bakanı Al Sani, olası rehine anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

İsrail ve Hamas'ın ABD’nin arabuluculuğunda rehinelerin serbest bırakılması konusunda Gazze’de 5 günlük ateşkes anlaşmasına vardığı iddia edilmişti. Tel Aviv ve Washington yönetimleri iddiayı yalanlamış, fikir birliğine varılmadığını açıklamıştı.

'PRATİK VE LOJİSTİK SORUNLAR VAR'

Al Sani de anlaşma sağlandığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını aktardı. "Henüz bir anlaşmaya varılmadı" diyen Al Sani, rehine anlaşmasındaki zorlukların 'çok küçük' olduğunu, serbest bırakma çabalarının 'devam ettiğini' söyledi. Katarlı yetkili, "Anlaşmanın karşı karşıya olduğu zorluklar sadece pratik ve lojistik sorunlardır" ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

"Anlaşma konusunda son birkaç haftadır zaman zaman iniş çıkışlar yaşandı. Ancak sanırım artık insanları güvenli bir şekilde evlerine geri getirebilecek bir anlaşmaya varmaya yeterince yakın olduğumuza inanıyorum."/duvar



Yeni yorum ekle