Kenani: ABD, Gazze'de ateşkes olmasını istemiyor

Pa, 19/11/2023 - 09:42

İslami İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD Hükümetinin Gazze'de ateşkes sağlanması yolunda engel olduğunu belirterek "Son haftalarda birçok ülke Gazze için ateşkes istedi ama, ABD savaşın sona ermesini istemiyor" dedi.

Welayet News  - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani dün akşamüstü Kum kentinde bir sergide Filistin gelişmeleriyle ilgili düzenlenen bir uzmanlık toplantısında yaptığı konuşmada "İran İslam Cumhuriyetinin geçen 44 yıl içerisinde gerçekleştirdiği şeyler, dünya istila düzeninin sert düşmanlık girişimlerine rağmen olan şeylerdir. Bu yüzden biz onları bir mucize olarak görüyoruz" diye vurguladı.

Kenani daha sonra "İran İslam İnkılabının zafere ermesi kuşkusuz bir dönüm noktasıydı; Ki o da, dünyada yeni bir blokun oluşmasıdır. Bu inkılap sayesinde dünya halkları, süper güçlere bağlı olmadan bağımsız olunabileceğini gördü" diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani konuşmasının başka bir bölümünde ABD Hükümetinin Gazze'de ateşkes sağlanmasına engel olduğunu belirterek "Son haftalarda birçok ülke Gazze için ateşkes istedi. Ama Amerika Hükümeti, Direnişten yediği sert tokat yüzünden bu savaşın sona ermesini istemiyor" dedi.



Yeni yorum ekle