Şifa Hastanesine giren işgal ordusu 'kurmaca sahne hazırlığında'

Çar, 15/11/2023 - 16:37

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail ordusunun 'kurmaca sahne hazırlığında' olabileceğini söyledi. Gazeteci Cihad Abu Shanab ise, hastanede bulunan herkesin sorguya çekildiğini belirtti.

Welayet News  - Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hamas’ın ‘üs’ olarak kullandığı iddiasıyla Şifa Hastanesi’ne baskın düzenleyen İsrail ordusunun içeride geçirdiği her dakikanın ‘tehlikeyi artırdığını’ bildirdi. Saldırının ardından hastaneden ara ara silah sesleri geldiğini aktaran örgüt, İsrail’in Hamas’a karşı ‘kurmaca sahne’ hazırlığında olabileceğini aktardı.

Açıklamada, “Ordunun hastanenin içinde geçirdiği zaman, yapay bir sahne kurgulama olasılığını artırıyor” denildi.

Geçtiğimiz saatlerde Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan Dr. Münir El Berş de, 'kurgu' olasılığına karşı uyarıda bulunmuştu. El Berş, şu ifadeleri kullanmıştı: "Bodrumda neler hazırlıyorlar, gürültü yapıyorlar ne yapmak istiyorlar bilmiyorum. Yanında yalancı bir şahit olmasını istiyor, 'sonra şunları bulduk bunları bulduk' diyecekler. Çekim yapıp, görüntüyü medyada kullanmak üzere nasıl bir kurgu ve planla hazırlayıp ne yaptıklarını bilmiyorum."

'VAHŞİCE SORGUYA ÇEKİLİYORLAR'

Öte yandan İsrail’in saldırısı sırasında hastanede bulunan gazeteci Cihad Abu Shanab, yerleşkedeki insanların ‘korktuğunu, vahşice sorguya çekildiğini ve aşağılandığını’ dile getirdi. El Cezire’nin konuştuğu gazeteci, "Dün geceden beri hayal bile edilemeyecek bir kabusu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

'DIŞ DÜNYAYLA HİÇBİR BAĞLANTIMIZ YOK'

Baskından önce İsrail ordusunun jeneratör ve iletişim ünitelerini hedef aldığını aktaran gazeteci,  “Artık dış dünyayla hiçbir bağlantımız yok” dedi. Hastanenin içerisindeki insanların ‘sert bir şekilde sorgulandığını’ söyleten Abu Shanab, "Şifa yerleşkesindeki görgü tanıkları herhangi bir direniş olmadığını ve hastanede yalnızca doktorların, hastaların ve yerinden edilmiş kişilerin bulunduğunu söyledi” diye devam etti.

'SU DOLDURMAYA GİDEN ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLDÜ'

Filistinli gazeteci Fadi el-Whidi ise, İsrail saldırılarının sürdüğü Cibaliye Mülteci Kampı’ndaki son durumu aktardı. İsrail bombardımanında su doldurmak için dışarı çıkan çocukların hayatını kaybettiğini söyleyen el-Whidi, kampın yakınında bir eve düzenlenen saldırı sonucu enkaz altında kalanlar için arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Gazze’deki İçişleri Bakanlığı, saldırıda 4 kişinin öldüğünü duyurmuştu. (duvar)



Yeni yorum ekle