Yemen: Batı’ya Karşı Savaş Şereftir

Çar, 15/11/2023 - 12:05

Ensarullah Hareketi yöneticisi Ali El-Gahum, Batı’nın Filistin’deki işgaline seyirci kalmayacaklarını ve mümkün olan tüm gücüyle bu savaşta yer alacaklarını vurguladı.

Welayet NewsYemen, Filistin’de savaşa dahil olan ilk devlet oldu. Balistik füzeler ve SİHA’larla ABD ve İsrail’in askeri yapılarını hedef alan Yemen ordusu, Filistin meselesinde sürekli olarak İsrail’i hedef alacağını açıklamıştı. Yemen’i yöneten Ensarullah Hareketi yöneticisi Ali El-Gahum, Batı’nın Filistin’deki işgaline seyirci kalmayacaklarını ve mümkün olan tüm gücüyle bu savaşta yer alacaklarını vurguladı.

 

El-Gahum, son süreçte Yemen’in nasıl bir strateji yürüttüğünü Aydınlık’a anlattı. Silahlı gücü ve caydırıcılığıyla Ensarullah Hareketi’nin bölgede bir güç olduğunu belirten El-Gahum, Türkiye- İran ve Rusya'nın Filistinle ilgili ortaklık kurmasının gerekli ve önemli olduğunu söyledi

YERİNDE VE DOĞRU BİR KARAR VERDİK

El-Gahum Yemen devletinin, “lider kadrosu ve halkı tüm imkanlarını seferber ederek, Filistin'e ve mazlum halkına destek konusunda yerinde ve doğru bir karar verdiğini” belirtti. Yemen’in, saldırgan Siyonist erkin işgal ettiği coğrafyada tüm stratejik hedefleri vurmaya muktedir olduğunu söyleyen El-Gahum, “Buna muktedir olduğunu söylem ve eylemde ibraz ettik. Liderimizin talimatları doğrultusunda Yemen devleti ve Savunma Bakanlığı 2 bin km’lik uzun menzilli balistik füzelerle, teknik özellikleri gelişmiş SİHAlarla Amerikalılar ve Siyonistlerin yüreğine korku saldı.” ifadelerini kullandı.

‘BAŞARILARIMIZI ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞTILAR’

Ensarullah siyasi büro üyesi El-Gahum, İsrail’in Yemen’in attığı füzelerin ve SİHA’ların hedefleri vurmasını örtbas etmeye çalışmasına rağmen “Yemen'in sahip olduğu bu askeri kabiliyet düşmanda histeri ve şok etkisi yarattığını” söyledi. İsrail ordusunun savunma sisteminin, Yemen’in ateşlediği füzeleri ve SİHA’ları engellemeyi başaramadığını belirten El-Gahum, “Yemen, stratejik askeri sanayi, siyasi kararlılığı ve imkanlarıyla bir bölgesel güç olduğunu, egemenliğini ve bağımsızlığını savunmaya muktedir olduğunu ibraz etti.” şeklinde konuştu.

ABD’YE NET MESAJ

Yemen ordusu 9 Kasım günü ABD’ye ait bir MQ-9 İHA’sını düşürdüğünü açıklamış, Pentagon da bunu doğrulamıştı. Bu olayı hatırlatan El-Gahum şu ifadeleri kullandı: “Yemen egemenliğine karşı girişimde bulunup hava sahasına girmeye çalışan, ABD'nin keşif savaş uçağını düşürdük. Hava savunma silahımızın düşürdüğü ABD uçağının enkaz fotoğrafları, Washington’un Yemen'e karşı yapacağı herhangi bir askeri saldırganlığın kendisine pahalıya mal olacağının mesajıdır. Uzun yıllar ambargo, işgal ve kumpaslara maruz kalan Yemen'in etkili savunma ve saldırı imkanlarına sahip olması Amerikalılarda ciddi bir kaygı yaşattı.”

‘YEMEN’İ KUDÜS DAVASINDAN UZAK TUTAMADILAR’

El-Gahum, ABD ve İsrail’in Yemen'i bölgesel denklemin merkezi olan Filistin ve Kudüs davasından uzak tutma faaliyetlerinin tutmadığını belirtti. Ensarullah yöneticisi, “Aksine Yemen ABD, Siyonistler ve Batı’nın vahşi köpekler misali Filistin'e, Gazze'ye saldırmalarına karşı caydırıcı, direnen ve kazanan bir kuvvet olarak mevcut olduğunu gösterdi. Aksa Tufanı Operasyonu, Siyonist erkin temellerini sarsan güçlü ve onurlu bir duruş ortaya koydu. ABD ve Batının Siyonist işgalci erke sundukları fütursuz ve sınırsız desteğe karşı Yemen, bu tarihi savaşta onurlu direniş cephesinde yerini alarak, Siyonist vahşetin, katliamların cezalandırılmasının bir görev olduğunu, caydırıcı bir kuvvet olması gerektiğini ve saldırılara cevap verilmesinin elzem olduğunu tarihi bir sorumluluk olarak kabul etmiştir.” değerlendirmesinde bulundu.

Yemen’in, bütün kudreti ve askeri imkanlarıyla kahraman Filistin ve mazlum Gazze halkının yanında yer alarak, Batı’ya karşı savaşmaktan şeref duyarak bu savaşta hazır olduğunu gösterdiğini vurgulayan El-Gahum, “Filistin halkı hür oluncaya ve haklı davası gerçekleşinceye kadar seferberlik halinde olacağız. Allah'ın izniyle Siyonist askeri yapı parçalanacak ve bu erk kutsal direnişimizin şiddetli depremi altında kalacaktır.” şeklinde konuştu.

‘BATI’YA KARŞI ORTAKLIK İNŞA EDİLMELİ’

El-Gahum’un başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerine de mesajı vardı. Ensarullah yöneticisi, “Batı'nın Filistin meselesini tasfiye etme ve Siyonist varlığın Gazze'ye yönelik barbar ve vahşi saldırganlığını ve insanlığa karşı soykırım savaşını destekleme yönündeki baskıları ve bunların gerçekleşmesi yönünde arzuları var. İşgal altındaki Filistin topraklarından geriye kalan toprağın da bu vahşi köpeklerce işgal edilmesi amaç edinilmiş iken Türkiye, İran ve Rusya arasında uluslararası bir ortaklığın kurulması önemli ve gereklidir.” ifadelerini kullandı./aydınlık



Yeni yorum ekle