"Erdoğan’ın İsrail’i Suçlaması Absürt; İsrail’in Yanındayız"

Çar, 15/11/2023 - 07:31

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Berlin’de yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik suçlamalarının saçma olduğunu vurgularken, Tel Aviv'in uluslararası normlara ve insan haklarına saygı duyduğunu iddia etti.

Welayet News  - Erdoğan’ın 16 Kasım’da planladığı Almanya ziyareti öncesi Türkiye’nin Gazze diplomasisi ve Avrupa Birliği (AB) ile mevcut ilişkilerini gazetecilere değerlendiren Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hamas’ın terör örgütü olduğunu ve İsrail’in kendisini Hamas'a karşı savunma ve Gazze'de Hamas savaşçısı olarak faaliyet gösterenlere saldırma hakkı bulunduğunu savunan Scholz, “Hamas'a toparlanması, silah toplaması ve İsrail'e saldırması için yeniden bir şans verilmesi gibi bir durumun ortaya çıkması kabul edilemez. Bu nedenle bu konuda netiz ve İsrail'in yanındayız” dedi.

İsrail’in bir demokrasi olduğunu ileri süren Scholz, “Bunun da net bir şekilde söylenmesi lazım ve bu konuda da şüphe yok. Her konuşmamızda ve her fırsatta, olaylara bakış açımızın bu olduğunu vurgulayacağız. (İsrail) İnsan haklarına ve uluslararası hukuka bağlı olduğunu hisseden ve bu doğrultuda hareket eden bir ülke. Bu nedenle İsrail'e yöneltilen suçlamalar absürttür ve bu konuda hiçbir şüpheye yer yoktur” şeklinde konuştu.



Yeni yorum ekle