Lafta Filistin'i gerçekte İsrail'i destekliyoruz: 259 Gemi İsrail’e gitti

Sa, 14/11/2023 - 22:36

Gazeteci Metin Cihan, İsrail-Filistin çatışmalarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Türkiye'den İsrail'e 259 geminin gittiğini söyledi, "Lafta Filistin'i, gerçekte İsrail'i destekliyoruz" dedi.

Welayet News  - İsrail-Filistin çatışması ve Gazze'ye saldırılar nedeniyle İsrail'e ait markalara yönelik boykot çağrıları ve bazı zincir mağazalara yönelik saldırılar sürüyor. İktidar tarafında bu çağrılar karşılık bulmazken gazeteci Metin Cihan, Türkiye-İsrail ticareti ilişkileri hakkında çarpıcı veriler paylaştı.

İSRAİL'E 253 GEMİ GİTTİ

Cihan, dünya çapında gemi trafiğine yer veren Marinetraffic'te kayıtlı veriler doğrultusunda, Türkiye'den İsrail'e malzeme taşıyan gemileri listeledi. Verileri göre çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bugüne Türkiye'den İsrail limanlarına toplam 253 gemi gitti. Türkiye'den İsrail'e günlük malzeme taşıyan gemi sayısı 7.

'LAFTA FİLİSTİN'İ GERÇEKTE İSRAİL'İ DESTEKLİYORUZ"

Metin Cihan, paylaşımında "İsrail'in katliamı devam ederken Türkiye'den İsrail'e sevkiyat yapan gemileri listeledim. Hepsini sığdırmak mümkün olmadı. Ayrıca ben bu tablonun ekran görüntüsünü alırken bile yenileri yanaşıyordu. Lafta Filistin'i, gerçekte İsrail'i destekliyoruz" dedi. 

'DÜN 8 GEMİ DAHA YOLA ÇIKMIŞ' 

Cihan konuya ilişkin yaptığı bir başka paylaşımda ise şunları söyledi:

"#İsraileSevkiyatıDurdur çağrıları fayda etmiyor. Şimdi kontrol ettim, sadece dün 8 gemi daha yola çıkmış (listesi ektedir). Saldırılar başladığından bu yana toplam 259 oldu. Vatandaş içtiği kahvenin hesabını yaparken ülkemizden İsrail'e her gün gemiler dolusu lojistik sağlanıyor. Bu listede ise, henüz İsrail'e varmamış (an itibariyle yolda olan veya kalkışa hazırlanan) yakın tarihli sevkiyatları görüyorsunuz." (Duvar)



Yeni yorum ekle