Lula'dan İsrail'e: Hiç bu kadar vahşi, insanlık dışı şiddet görmemiştim

Sa, 14/11/2023 - 16:32

"Masum insanlara karşı hiç bu kadar vahşi, insanlık dışı şiddet görmemiştim" diyen Lula da Silva, İsrail'in Gazze'de 'terör eylemleri gerçekleştirdiğini' dile getirdi.

Welayet News  - Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Gazze'ye saldırıların başlamasından bu yana 4 bin 800'ü aşkın çocuğun öldürüldüğünü belirterek, İsrail'e tepki gösterdi.

Brasilia Hava Üssü'nde Gazze'den tahliye edilen vatandaşları karşılayan Lula da Silva, "Çocukların savaşın öncelikli kurbanları olduğu yönünde bir haber hiç duymamıştım. Çocukların olduğu yerlere, hastanelerin olduğu yerlere orada terörist olduğu bahanesiyle bomba yağdırıyorlar" ifadelerini kullandı.

İsrail'in saldırılarında 'hiçbir kriteri göz önünde bulundurmadığını' dile getiren Lula da Silva, "Eğer Hamas bir terör eylemi gerçekleştirdiyse, İsrail devleti de çocukların savaşta olmadığını, kadınların savaşta olmadığını hesaba katmadan çeşitli terör eylemleri gerçekleştiriyor demektir" dedi. Gazze'de sivillerin öldürülmesini kınayan Brezilya Devlet Başkanı, şu ifadeleri kullandı: "Masum insanlara karşı hiç bu kadar vahşi, insanlık dışı şiddet görmemiştim."

'SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN AKTİF BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ'

Gazze'den tahliye edilen 32 Brezilyalı ile onların Filistinli akrabaları, devlet başkanlığına bağlı uçakla ülkeye getirildi. Gazze'de devam eden çatışmaların 'son derece ciddi' olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Mauro Vieira, Lula da Silva'nın, bölgede barışçıl bir çözümün bulunması için çaba gösterdiğini söyledi.

Lula da Silva'nın başta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres olmak üzere Mısır, İsrail ve Katar ile görüştüğünü hatırlatan Vieria, "Brezilyalıların durumu şimdilik çözüldü, çatışmalar son derece ciddi görünüyor. Devlet Başkanı Lula, sorunun çözümü için aktif şekilde çalışıyor" dedi. (AA)



Yeni yorum ekle