“İsrail’in Nükleer Cephaneliği İnsanlık İçin Bir Tehdittir”

Sa, 14/11/2023 - 11:13

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Emir Said İrevani, dün düzenlenen "Ortadoğu bölgesinin nükleer silahlardan ve diğer kitle imha silahlarından arınması" konulu konferansta bir konuşma gerçekleştirdi.

Welayet News  - İrevani, İsrail'in nükleer silah cephaneliğine işaret ederek, "Bölgesel düzeyde, İsrail rejiminin cephaneliği nükleer silahların yayılmasına ilişkin gerçek ve yaygın endişelere yol açıyor. Bu tür silahların bölgesel veya küresel düzeyde varlığı, insanlık için bir tehdit olarak değerlendiriliyor ve sıkı bir şekilde şantaj aracı olarak kullanılıyor." dedi.

İsrail'in nükleer kapasitesinin gizliliğinin bölgenin istikrarı açısından önemli bir tehdit olduğunu kaydeden İrevani, "Batı Asya'da son dönemde yaşanan cinayetlere bakarak, İsrail'in nükleer belirsizlik politikası ve Gazze veya başka yerlerdeki çatışmalarda kitle imha silahlarının potansiyel kullanımı konusundaki endişelerimizi ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İrevani, İsrail'in nükleer silah tehlikesi konusunda uyarıda bulunarak, rejimin üst düzey yetkililerinin İran ve Filistin'e yönelik son nükleer tehditlerinin bu tür silahların böylesine gayri meşru bir rejimin elinde olmasının tehlikesini ortaya koyduğunu belirtti.

''İsrail'in nükleer silah kullanma tehdidine ilişkin İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İTT) ortak bildirisini olumlu karşılıyoruz.'' diyen İrevani, konferansta İsrail rejiminin oluşturduğu nükleer tehdidi kınayan bir bildiri yayınlanmasını önerdi/mehr



Yeni yorum ekle