Esad: Cesur Filistin Direnişi Bölgede Yeni Gerçeklik Yarattı

Ct, 11/11/2023 - 21:35

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Arap ve İslam ülkeleri liderleri toplantısında şunları söyledi: Asıl mesele Gazze değil, asıl mesele Filistin'dir ve Gazze bunun bir örneğidir. Gazze, Filistin'in doğasını ve halkının acılarını ifade ediyor.

Welayet NewsSuriye Devlet Başkanı şöyle devam etti: Çoğu Arap ülkesinin geri çekilmesi, Siyonistlerin bize karşı uyguladığı şiddet ve katliamların artması ile eşdeğerdir.

Öncelikle Filistin halkının bizim insani yardımımıza mı, yoksa onlara karşı izin verilen soykırıma karşı korunmaya mı ihtiyacı olduğunu tespit etmek gerektiğine dikkat çekti.

Suriye Devlet Başkanı şunları söyledi: "Elimizdeki en az şey siyasi araçlardır, bir açıklama yapmak veya başında Siyonist rejimin olduğu herhangi bir siyasi süreci durdurmak değil."

Şunu ekledi: İki devletli çözüm, barış sürecinin başlaması ve diğer detayların konuşulması bu acil dönemde öncelikli değildir.

Suriye Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: "Bugün 'barış sürecine' ilişkin ne bir destekçi, ne otorite, ne de hukuk var.

Beşar Esad ayrıca şunları söyledi: Cesur Filistin direnişinin bölgede yarattığı yeni gerçeklikle birlikte elimizde denklemleri değiştirmemizi sağlayacak siyasi araçlar var.



Yeni yorum ekle