Siyonist İsrail'in Gazze saldırıları 36. gününde

Ct, 11/11/2023 - 09:15

Siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 36. gününde devam ediyor.

Welayet News  - Siyonist İsrail’in Filistin’e saldırıları artık hiçbir sınır tanımıyor. 7 Ekim'den beri 2 milyondan fazla sivilin yaşadığı Gazze’yi bombalarla yerle bir eden İsrail, hastane, ambulans, okul, üniversite, kilise, cami, mülteci kampı ve hatta mezarlıklıkları bile vuruyor.

Hedef gözetmeksizin yapılan saldırılar sonucu bilanço gün geçtikçe ağırlaşıyor.

İşte bölgedeki olaylara dair yeni gelişmeler:

DSÖ: Gazze'de ortalama her 10 dakikada bir çocuk öldürülüyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in yoğun saldırılarının devam ettiği Gazze'de sahadaki durumu anlatmanın imkansız olduğunu belirterek, 'Gazze'de ortalama her 10 dakikada bir çocuk öldürülüyor. 1,5 milyon kişi yerinden edildi ve sığınabilecekleri bir yer arıyor. Ama hiçbir yer ve hiç kimse güvende değil' açıklamasında bulundu.

UNICEF'ten son dakika açıklaması

UNICEF: Gazze'de sağlık hizmetlerinin aksaması nedeniyle 1 milyon çocuğun hayatı tehdit altında.

İsrail, bir gün içinde Gazze'de 6 hastaneyi hedef aldı

Son 24 saat içinde Şifa Hastanesi, Endonezya Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, Rantisi Çocuk Hastanesi, El-Avde Çocuk Hastanesi ve Kudüs Hastanesi'ne ya da çevrelerine şiddetli saldırılar düzenlendi.

Siyonist güçlerinin, abluka altındaki Gazze'de binlerce yaralı ile yerinden edilmiş sivilin sığındığı en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi çevresine düzenlediği yoğun saldırılarda 6 kişi hayatını kaybetti.

Şifa Hastanesi yerleşkesinde yer alan bir poliklinik binasının bombalanması sonucu ise aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli öldürüldü.



Yeni yorum ekle