Siyonist İsrail’in Katliamında 35. Gün: Yine Hastaneleri Hedef Aldı

Cu, 10/11/2023 - 07:06

Filistin Kızılayı, göre Siyonist İsrail, Cuma günü erken saatlerde Gazze'nin Kudüs Hastanesi yakınındaki Tel el-Hava bölgesini şiddetli bir şekilde bombaladı.

Welayet News  - Filistin Kızılayı Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Orada çalışan personelimizin, hastalarımızın ve hastanede yerinden edilen 14 binden fazla kişinin iyi olmasını umut ediyoruz" dedi.

İşgalci rejim güçlerinin ayrıca Tel el Hava dışında Gazze Şehri ve batı eteklerindeki birçok yeri de hedef aldığı açıklandı.

Öte yandan, İsrail ablukası ve yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde insani kriz derinleşiyor. Hamileler ve bebekler büyük tehlike altında. Böbrek yetmezliği olan hastalar da, diyaliz hizmetlerinden mahrum kalıyor.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, Gazze'de bulunan tesislerinde 4 bin 600 hamilenin bulunduğunu duyurdu.

Yazılı açıklamada, tesislerde 380 de yeni doğmuş bebeğin olduğu, hamile ve bebekler için tıbbi bakıma ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun raporuna göre, Gazze'de halihazırda 50 bin hamile kadın bulunuyor.

Günde 180'den fazla doğum gerçekleşiyor.

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'de çocuklara yönelik tek diyaliz merkezi de hizmet dışı kaldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, böbrek yetmezliği çeken 38 çocuğun diyaliz hizmetlerinden mahrum kaldığına dikkati çekti.

Yakıt yetersizliği nedeniyle Rantisi Çocuk Hastanesi ve Nasır Çocuk Hastanesi'nde çocuklara yönelik tüm tıbbi hizmetlerin durdurulduğu açıklandı.



Yeni yorum ekle