İşgalci İsrail’den Cenin Mülteci Kampı’na saldırı: 8 Filistinli şehit oldu

Per, 09/11/2023 - 23:24

İşgalci İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri saldırıda 8 Filistinli şehit oldu, 14'ünü yaraladı.

Welayet News  - İşgalci İsrail güçleri, Cenin kentine ve Cenin Mülteci Kampı'na baskınlar düzenledi. İşgalci İsrail askerleri ile Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar çıktı. İşgalci İsrail güçleri, saldırılara karşı çıkan Filistinlilere de gerçek mermiyle müdahale etti.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Cenin'de 7 Filistinliyi öldürdüğü, 14'ünü yaraladığı belirtildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada da, "Cenin'de kendilerine ait ambulansın hedef alındığı, bir sağlık görevlisinin gerçek mermiyle sırtından yaralandığı" ifade edildi.

AA muhabirine konuşan bölgedeki görgü tanıkları, İsrail ordusunun saldırılarda silahlı insansız hava aracı (SİHA) kullandığını aktardı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi işgalciler tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 173'e yükseldi.



Yeni yorum ekle