Ehud Olmert: Netanyahu'nun Başbakanlığının Her Dakikası İsrail İçin Tehlikeli

Per, 09/11/2023 - 23:17

"Eminim Amerikalılar onun çok kötü bir durumda olduğunun farkındadır."

Welayet News  - Aksa Tufanı operasyonunda yaşanan yenilginin ardından Siyonist rejimin siyasi ve askeri liderleri arasındaki gerilim ve görüş ayrılıklarının arttığı bir durumda, işgalci rejimin başbakanı Binyamin Netanyahu ise hâlâ bu başarısızlığın sorumluluğundan kaçmaya çalışıyor ve dönemin işgal rejiminin başbakanı olan ve Hizbullah'a karşı küçük düşürücü bir yenilginin ardından Temmuz 2006'daki savaşta kabinesi düşen Ehud Olmert, Netanyahu'nun İsrail'in iç güvenliğini koruyamamasından dolayı zihinsel çöküntü yaşadığını söyledi.

 

Olmert, Amerikan gazetesi Politico'ya verdiği röportajda şunları duyurdu: "Netanyahu, Hamas'ın yok edilmesinden sonra belirsiz bir süre için Gazze'nin tam kontrolünü ele geçirmeye hazır olduğunu söylerken şimdi yanlış hesap yapıyor. Sinir krizi geçiren Netanyahu, Hamas saldırılarına karşı İsrail'in iç güvenliğini korumayı başaramadığı için iktidardan uzaklaştırılmayı engellemeye çalışıyor."

"Bu, İsrail'in stratejik istikametinden saptığı anlamına geliyor. Artık öncelik, bu duruma son vermek için uluslararası toplumla müzakere yapmak ve zamanı geri almak yerine Filistin devletinin kurulmasına yönelik müzakerelere geri dönmek olmalıdır. Netanyahu'nun başbakan olduğu her dakika İsrail için tehlikelidir. Eminim Amerikalılar onun çok kötü bir durumda olduğunun farkındadır."

İşgalci rejimin eski başbakanı şu uyarıda bulundu: "Netanyahu ve bakanlarının "Hamas sonrası" dönemde Gazze'yi yönetmeye yönelik gerçekçi bir plan ortaya koyamaması nedeniyle İsrail'in Batılı müttefiklerinin sabrı tükeniyor. Pek çok şeyi yapabiliriz ama her istediğimizi yapamayız."

Mossad istihbarat servisinin eski başkanı Danny Yatom da Netanyahu'nun Gazze savaşındaki aceleci eylemini eleştirerek şunları söyledi: "Netanyahu İsrail'e pek çok darbe indirdi ve Gazze savaşı sırasında da vurmaya devam ediyor. Netanyahu her zaman önce kendi çıkarlarını, sonra İsrail'in çıkarlarını düşünüyor. Netanyahu kirli ve uygunsuz bir kişidir ve görevden alınmalıdır. Gerçek şu ki, Netanyahu'ya rağmen İsrail parçalanıyor, daha doğrusu neredeyse parçalanıyor."



Yeni yorum ekle