G7 Zirvesinde Siyonistlerin Katliamı Değil Hamas Kınandı!

Per, 09/11/2023 - 14:23

G7 ülkelerinin dışişleri bakanları, Tokyo'daki yoğun toplantıların ardından yaptıkları ortak açıklamada 10 binden fazla sivili acımasızca katleden Siyonist İsrail’i değil, meşru haklarını savunan ve Siyonist rejimin zulüm, işkence, haksız tutuklama ve katliamlarına karşı direnen Hamas'ı kınadı.

Welayet NewsYapılan açıklamada ülkeler, Hamas'a yönelik eleştiride bulunurken, Siyonist rejimin suç ve cinayetlerine asla değinmedi.

Siyonist İsrail’e ilk günden beri her türlü askeri ve mali desteği sunan ve işgalcilerin suçlarına ortak olan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, Japonya ve İtalya'nın dışişleri bakanları, "acil olarak ihtiyaç duyulan yardımı, sivillerin hareket edebilmesi ve rehinelerin serbest bırakılmasını kolaylaştırmak için insani duraklamaları desteklediklerini" iddia etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock bu toplantıda, "G7 ülkeleri olarak İsrail'in uluslararası hukuk çerçevesinde kendi halkını koruma hakkına ve görevine sahip olduğunu açıkça ortaya koyuyoruz," dedi.



Yeni yorum ekle