“İsrail'in Gazze'de İşlediği Katliamlardan ABD Sorumludur”

Per, 09/11/2023 - 06:38

Hamas'ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Welayet News  - Hamdan şu ifadelerde bulundu: ‘Özellikle İsrail'e yeşil ışık yakmasından sonra, işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nde günlük gerçekleştirdiği tüm katliamlardan ABD yönetimi sorumludur.

ABD yönetimine mesajımız: ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimine diyoruz ki, saldırının ardından Gazze'yi yönetme hayalini düşünmekten vazgeçmelisiniz. Direniş ve halkımız galip gelecektir. Orta Doğu ve diğer yerlerdeki önceki derslerinizden ders alın.’

Dünyanın ve ABD halkının, "İsrail'in ısrarına rağmen insani ateşkesin sağlanamadığı iddiasının tekrarlanarak dillendirilmesini", İsrail'e daha fazla katliam yapması için ek bir fırsat vermek amacıyla yapılan bir tür aldatma ve erteleme olarak görmeye başladığını dile getiren Hamdan, bugün yapılması gerekenin, "Filistin halkına yönelik saldırıların derhal durdurulması için çalışmak" olduğuna dikkati çekti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya da seslenen Hamdan, "Yabancılar (esirler) serbest bırakılacak, söylediğimiz gibi onlar misafir ama onların can güvenliğinin sağlanması için saha ve güvenlik koşullarının sağlanması gerekiyor. Askerlerinize gelince, bunun bedelinin ne olduğunu biliyorsunuz.” diye konuştu.

İsrail'in, Hamasın "Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin altında tüneller ve komuta merkezleri inşa ettiği" yönündeki iddialarına ilişkin ise Hamdan, Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne, hastanelerde Hamas liderlerinin bulunmadığından emin olmaları için Gazze'deki tüm hastanelere heyetler göndermeleri çağrısını yineledi.



Yeni yorum ekle