Morales'ten Çağrı: İsrail'i Terör Örgütü Olarak İlan Edin!

Per, 09/11/2023 - 06:22

Bolivya'nın eski Cumhurbaşkanı Evo Morales, ülkesinin hükümetine, İsrail'i terörist bir varlık olarak ilan etme ve rejimin kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik kanlı saldırısıyla ilgili olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) şikayette bulunma çağrısında bulundu.

Welayet News  - Morales, İran'ın İspanyolca yayın yapan Hispan TV haber kanalına özel bir röportaj verdi. Röportajda Morales, "Bolivya'nın cumhurbaşkanı olarak, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini protesto etmek amacıyla [2009'da] İsrail ile diplomatik ilişkileri kestim. İlişkiler, Jeanine Áñez'i iktidara getiren ve onu deviren 2019 darbesinin ardından maalesef yeniden düzeldi. Neyse ki Bolivya'nın başkanı [Luis Arce], üç yıl süren protestoların ardından İsrail ile diplomatik bağları koparma kararını aldı. İktidara, İsrail'i terör örgütü ilan etmesi ve Gazze'deki soykırım nedeniyle UCM'ye şikayette bulunması çağrısında bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

"İSRAİL TERÖR REJİMİ OLARAK TANINMALIDIR"

Eski Cumhurbaşkanı Morales, Gazze'de devam eden İsrail zulmünü, göz ardı edilemeyecek korkunç bir suç olarak nitelendirirken, İsrail'in müdahaleci, düşmanca, yayılmacı ve soykırımcı politikaları nedeniyle uluslararası alanda terör rejimi olarak tanınması gerektiğini kaydetti. Morales ayrıca, “Gazze'de olup bitenler en iyi şekilde soykırım olarak açıklanabilir. Ağır bombardıman ve terör eylemleri sonucu hastanelere yapılan saldırılar, birkaç gün içinde binlerce kişinin ölümü, toptan katliam anlamına geliyor” dedi.

" FİLİSTİN HALKI MAZLUM BİR HALKTIR"

Morales ayrıca Filistinlileri, vatanları 75 yıldır İsrail tarafından işgal edilen, şiddetin ve yoksulluğun çeşitli biçimleriyle karşı karşıya kalan mazlum bir millet olarak tanımladı.

"AVRUPA ÜLKELERİ İKİYÜZLÜ"

“Uluslararası kuruluşların, diğer bölgelerdeki insan hakları ihlalleri söz konusu olduğunda neden hemen harekete geçip Filistin meselesi konusunda sessiz kalma eğiliminde olduklarını gerçekten anlamıyorum. Bazı Avrupa ülkelerinin bu tür ikiyüzlülüğü nasıl haklı çıkaracağını bilmiyorum” dedi./milligazete



Yeni yorum ekle