İsrail'in Nükleer Tesislerinin Genel Yönetimi Amerikalılara Verildi

Çar, 08/11/2023 - 14:28

Aksa Tufanı Operasyonunun Siyonistleri vurmasından birkaç gün sonra Amerikalılar bu rejimin nükleer merkezlerinin yönetimini ele aldı.

Welayet News  - Daha önce Aksa Tufanı Operasyonunun şiddetli etkisiyle Siyonistlerin askeri sisteminde yönetim bütünlüğünün bozulması nedeniyle İsrail'in Gazze halkına yönelik askeri operasyonlarının önemli bir kısmı Amerikalı komutanlar tarafından yönetildiğini haberimizde sunmuştuk.

Ancak yakın zamanda elde edilen bilgilere göre: Yönetim sistemindeki düzende söz konusu çöküş sadece askeri sektörle sınırlı değil ve iki haftadan beri Amerikalılar Siyonist nükleer merkezlerin yönetimini de devraldılar.

Aksa Tufanı operasyonunun sonuçlarından biri de Siyonist rejimin güvenlik ve askeri kurumlarının çeşitli katmanlarında ayrılıkların ve güvensizliğin yoğunlaşması oldu. Bu operasyon öncesinde rejimin ordusu ve özellikle hava kuvvetleri, üst düzey generallerin tasfiyesine yol açan bir greve tanık oldu. Öte yandan İç Güvenlik Örgütü (Şabak) ile İç Güvenlik Bakanı (Ben Guer) arasındaki anlaşmazlık da kamuoyuna yansıdı. Bu operasyonun ardından bölünme ve güvensizlik, bu kurumların işleyişini fiilen bozacak noktaya ulaştı. Öyle ki, özel güvenlik kurumlarındaki birinci derece siyasi liderler Amerikalıların kollarında çare arıyor.

Geçen hafta İsrail Başbakanı Netanyahu attığı bir tweet'te, Aksa Tufanı operasyonundan resmen rejimin güvenlik örgütlerinin başkanlarını sorumlu tuttu.

Ancak yaklaşık 9 saat sonra, baskının yoğunluğu ve anlaşmazlıkların yayılması nedeniyle bu tweet'i silmek zorunda kaldı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre bazı Siyonist otoritelerin Gazze halkına yönelik nükleer tehdidi de bu komplekslerin Amerikalı yöneticilerinin koordinasyonuyla yürütülmektedir.

Birkaç gün önce İsrail rejiminin Kültürel Miras Bakanı yaptığı açıklamada "Gazze'ye atom bombası atmanın İsrail savaş kabinesinin seçeneklerinden biri olduğunu" söyledi./tesnim



Yeni yorum ekle