"Gazze'deki İnsani Felaket Daha Ne Kadar Devam Edecek?"

Çar, 08/11/2023 - 14:00

Dünya Sağlık Örgütü başkanı Salı günü yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki çok sayıda can kaybına değinerek, “Gazze'deki insani felaket daha ne kadar devam edecek” dedi.

Welayet News  - Dünya Sağlık Örgütü başkanı Tedros Adhanom Salı günü yaptığı açıklamada, Gazze'deki tüm tarafları insani ateşkes konusunda anlaşmaya çağırdı.

Tedros Adhanom "X" sosyal medya platformunda şunları yazdı: "Gazze'deki yoğun bombardımanın üzerinden bir ay geçti, 10 bin kişi hayatını kaybetti. Bunların 4 binden fazlası çocuk.

Bu insanlık felaketi daha ne kadar devam edecek?

Dünya Sağlık Örgütü, tüm tarafları insani ateşkes konusunda anlaşmaya ve kalıcı bir barış için çalışmaya çağırıyor.

Tarih, bu trajediyi sona erdirmek için ne yaptığımız konusunda bizi yargılayacak.”

Siyonistlerin Gazze Şeridi’nde sivillere karşı suç ve cinayetleri devam ederken, Filistin medyası Aksa Tufanı operasyonunun başlangıcından bu yana 13 bin 500’den fazla kişinin şehit olduğunu açıkladı.

Siyonist rejimin saldırılarında 4 bin 237 çocuk şehit oldu. Siyonistler ayrıca Gazze halkına karşı bin 711 cinayet işledi.

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el Kadura pazartesi günü şu açıklamalarda bulundu: ‘Siyonist rejimin bu bölgedeki saldırılarında şehit sayısı 10 bin 22 kişiye ulaştı.

Siyonist rejimin suç ve cinayetlerine ortak olan Amerika ve Batı, hâlâ Gazze halkına karşı eşitsiz savaşı sürdürmenin peşinde. Ancak bazı Batılı yetkililer ve kurumlar insani yardım jestlerine devam ederek, Gazze’de ateşkes için çalıştıklarını iddia ediyorlar.



Yeni yorum ekle