Gazze Gözden Çıkarıldı Mı?

Sa, 07/11/2023 - 07:15

Dünyadaki gelişmeleri analiz etmek için küresel haritaya bakmak gerekir. Bu haritada dünyanın kalbi olan Batı Asya coğrafyasının önemi anlaşılmadan Filistin topraklarının önemi de tam olarak idrak edilemez.

Welayet News  - Bu büyük resmi bakıldığında Gazze'nin bu fotoğraftaki yeri ve önemi iyi okunmalıdır.

Gazze bir Toprak parçası olarak belki bir öneme sahip olmayabilir ama üstlenmiş olduğu misyon üzerinde verilen eşsiz mücadele açısından birçok İslam ülkesinden çok daha değerlidir.

Dünyanın gözünde Filistin iki bölümden oluşuyor; Gazze cephesi ve Batı Şeria cephesi. Filistin davasını üstlenmiş, işgalci Siyonist rejimle cihad eden Gazze cephesidir. Filistin topraklarında Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı barındıran Batı Şeria cephesi ise uzlaşmacı bir kliğin kontrolüne verildiği için uzlaşmacı bir yol izliyor.

Batı Asya direniş cephesinin Filistin ayağını oluşturan Gazze'deki Hamas, İslami Cihad ve Gazze'deki diğer grupların yıllardır direnişleriyle ve son Aksa Tufanı ile Siyonist rejime büyük darbeler vurduğu inkar edilemez bir gerçektir.

Filistin davasını savunmada farklı iki düşünceye sahip Gazze Cephesi ve kuklaların kontrolündeki Batı Şeria cephesi Müslüman ülkeleri de ikiye bölmüş durumda.

Müslüman ülkelere tahakküm eden rejimlerin çoğu çıkarlarına uygun düştüğü için uzlaşmacı ve teslimiyetçi Batı Şeria cephesini desteklerken, küresel emperyal güce karşı mücadele veren Direniş Cephesi ise Gazze cephesinin yanında yer alıyor.

Amerika, AB ülkeleri ve müttefikleri Siyonist rejimin gizli planları doğrultusunda Hamas ve diğer direniş grupların devre dışı bırakılması yönünde katliamlara destek verirken Müslüman ülkelerin sessiz duruşu merak konusuydu.

Siyonist rejime telafisi imkansız bir darbe indiren Aksa Tufanı operasyonu sonrası Amerika’nın müttefiki ve Siyonist rejim ile normalleşen Müslüman ülkelerin idarecilerinin Gazze‘yi çoktan gözden çıkardıkları görülüyor.

Bu çıkarcı Batı müttefikleri yıllardır direnişçi gruplara baskı yaparak Filistin sorununu çözmenin tek yolunun uzlaşmacılık olduğu konusunda ikna etmeye çalışıyorlar.

ABD dışişleri bakanı Blinken Gazze’nin gözden çıkarıldığı müjdesini verir gibi katliam sonrası Gazze üzerindeki planlarını görüşmek üzere çıkarını düşünen müttefik ülkeler yöneticileriyle sık sık bir araya gelerek bu planı sonuçlandırmak peşindedir.

Blinken’in ziyaretlerini doğru okumak gerekir. Direniş Cephesini yenmiş edasıyla Gazze'de direniş sonrası ne yapılması gerektiğine dair uğursuz planını bu ülkelere dikte etmeye çalışmaktadır. Daha da önemlisi kaybettikleri itibarlarını kazanmak için müttefiklerinin yardımını istiyor, kendine suç ortağı arıyor.

Bu ülkeler de kendilerine biçilen rolü üstlenmeyi bekliyormuş gibi büyük bir sevinçle eli kanlı katile ellerini uzatıyorlar.

Türkiye, Katar, BAE ve Suudiler Gazze’de insani yardım, Filistinlilerin Gazze‘den çıkarılması ve barınak sağlanması, daha da önemlisi garantörlük için başvuru yaptılar bile.

Herkesin bir planı var, Allah’ın da bir planı var. Allah planları bozan ve en iyi plan yapandır.



Yeni yorum ekle