İmam Hamanei: Kanıtlar, ABD'nin doğrudan savaşın yönetimine katıldığını gösteriyor

Pt, 06/11/2023 - 15:15

İmam Hamanei, resmi temaslar kapsamında Tahran’ı ziyaret eden Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’ni kabul etti.

Welayet News  - İmam'ın gerçekleştirdiği bu görüşmeden önemli mesajlar verildi.

İmam Hamaney:

"Amerikalılar, açıkça Gazze cinayetinde Siyonistlerin suç ortağıdır. ABD onlara silah sağlamasa Siyonistler bunu sürdüremez. Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarının ilk gününden itibaren tüm kanıtlar, ABD'nin doğrudan savaşın yönetimine katıldığını gösteriyor. Savaş uzadıkça ABD'nin Siyonistlerin cinayetlerini yönlendirmedeki rolü daha güçlü ve görünür oluyor."

İmam Hamanei, Irak hükümetinin ve halkının Gazze halkına destek konusunda gösterdiği iyi ve güçlü tutumunu takdir ederek, Gazze halkının katliamının durdurulması için İslam dünyasının ABD ve Siyonist rejim üzerindeki siyasi baskısını artırması gerektiğini vurguladı.

İmam, “Bölgenin önemli bir ülkesi olan Irak, bu alanda özel bir rol oynayabilir, Arap dünyası ve İslam dünyasında yeni bir çizgi oluşturabilir” dedi.

Gazze'deki içler acısı duruma değinen İmam Hamanei, “Siyonist rejimin saldırılarının ilk günlerinden itibaren tüm deliller, Amerikalıların savaşı yönlendirmede doğrudan rolü olduğunu ortaya koyuyor. Savaş ilerledikçe ABD’nin Siyonist rejimin suçlarını yönlendirmedeki doğrudan rolünün nedenleri güçleniyor” ifadesini kullandı.

ABD’nin Gazze’deki cinayetlerde Siyonist Rejimin suç ortağı olduğunu belirten İmam, “ABD’den askeri ve siyasi yardım gelmezse Siyonist rejimin çalışmalarını sürdürmesi mümkün olmayacaktır” diye kaydetti.

İmam Hamanei, “Gazze'de yaşanan tüm katliamlara rağmen Siyonist rejim bu konuda şu ana kadar gerçek bir kaybeden olmuştur çünkü kaybettiği itibarını geri kazanamamıştır ve gelecekte de kazanamayacaktır” ifadelerinde bulundu.

Gazze'deki bombalamaların durdurulması için ABD ve Siyonist rejim üzerindeki siyasi baskının artırılması için kapsamlı çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulayan İmam, “İran ve Irak birbirleriyle koordineli çalışarak bu alanda etkili rol oynayabilir” dedi.

İmam ayrıca Irak halkına, hükümetine ve bizzat Başbakan'a misafirperverlikleri, sundukları hizmetler ve Erbain merasimi sırasında güvenliği sağlamaları için teşekkür etti.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani de İslam Devrimi lideri ile yaptığı görüşmeden memnuniyet duyduğunu dile getirerek, Aksa Tufanı Operasyonunun kahramanca bir operasyon olduğunu ve  dünyanın tüm özgür insanlarına mutluluk getirdiğini söyledi.

Muhammed Şiya es-Sudani ilaveten Gazze'de yaşanan katliamdan derin üzüntü duyduklarını belirtti.

Es- Sudani, “Irak hükümeti ve halkının yanı sıra iç siyasi akımlar da Gazze’nin halkına desteğin ön safında yer alıyor ve Irak hükümeti Gazze'deki cinayetlerin durdurulması için yoğun siyasi çaba sarf etmektedir” dedi.

Uluslararası meclislerin ve insan hakları savunucularının bu suçlarla ilgili sessizliğini eleştiren es- Sudani, “Bütün çabamız ilk etapta bombalamaların durdurulması, sonraki aşamada ise Gazze halkına gıda ve tıbbi yardım gönderilmesi yönünde. Bu konuda İran Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmelerde gerekli düzenlemeler yapıldı” ifadelerinde bulundu. (Kaynak: mehr)



Yeni yorum ekle