"ABD'nin Gazze'ye Yardım ve Ateşkes İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor"

Pt, 06/11/2023 - 12:15

İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, resmi temaslar kapsamında Tahran'a gelen Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya geldi.

Welayet News  - İki lider görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Reisi, Siyonist İsrail'in Gazze saldırıları hakkında şunları söyledi: 'İki ülke, Filistin meselesi ve bu ülke halkına yapılan saldırılar konusunda ortak bir duruşa sahiptir. Bu konuda iki ülke arasında savaş öncesinden beri bir işbirliği vardı, Filistin her iki ülkenin yakından ilgilendiği bir mesele. Gazze'ye yönelik saldırılar biran önce durdurulmalı ve bölgenin mazlum halkına yardım ulaştırılmalıdır.'

Reisi, ABD, Siyonist rejime, Filistin halkına yönelik acımasızca cinayetler işlemesi için silah, istihbarat ve mali destekte bulunuyor. Aslında bu rejimi teşvik ediyor" ifadelerini kullandı.

Washington yönetiminin Gazze'ye yardım ve ateşkes iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren İbrahim Reisi, "Bu iddia ABD'nin eylemleriyle bağdaşmıyor. ABD, BM Güvenlik Konseyinin tasarısını veto ederek öldürmeye devam etmesi için siyonist rejimin elini güçlendirmiştir" diye konuştu.

İsrail'in Gazze'de soykırım uyguladığını yineleyen Reisi, ivedilikle ateşkes yapılması ve bölgeye insani yardımın ulaştırılması gerektiğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı, Gazze'ye yönelik saldırıların durması için uluslararası alandaki her girişimi desteklediklerini kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ile Filistin meselesini görüştüğünü söyleyen es-Sudani ise "Bizim Filistin konusundaki duruşumuz bellidir. İsteğimiz, Kudüs'ün başkenti olduğu bir Filistin devletinin kurulması. İsrail'in Gazze'ye saldırıları sadece 7 Ekim'den beri yaşanmıyor. Bu kriz Siyonist Rejim'in Filistin halkına karşı uygulanan cani politikaların sonucudur" şeklinde konuştu.



Yeni yorum ekle