Blinken bugün Türkiye'ye gidiyor

Pa, 05/11/2023 - 09:24

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar nedeniyle çıktığı bölge turu kapsamında bugün Ankara’da olacak. Gündemde Gazze’nin yanı sıra İsveç’in NATO üyeliğinin de olduğu belirtiliyor.

Welayet News  - İsrail'in saldırılarının şiddetlendiği, Ortadoğu’da gerginliğin yüksek olduğu bir dönemde ikinci kez bölge turuna çıkan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in, Pazartesi günü Ankara’ya geleceği açıklandı. Daha sonra açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı ziyaretin bugün gerçekleşeceğini bildirdi.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nca yapılan açıklamada, Bakan Blinken’ın, Ortadoğu turu çerçevesinde Ankara’yı da ziyaret edeceği, rehinelerin serbest bırakılması, Gazze’ye insani yardımların sağlanması konuları üzerinde durduğu kaydedildi. Ürdün’e uğrayan Blinken’ın, buradan sonra Türkiye’ye geçeceği vurgulanan açıklamada, ABD’li bakanın görüşmelerinde İsrail ve Gazze Şeridi’ndeki sivillerin korunmasının önemini ele alması, Gazze’deki sivillere insani yardımların sürdürülmesi, Filistin halkının Gazze dışına zorla gönderilmemesinin sağlanması konularını görüşmesi planlandığı belirtildi. 

Tur devam ediyor

Bununla birlikte Blinken’in Ankara’da ayrıca Avrupa-Atlantik güvenliğini de konuşacağı, bu kapsamda İsveç’in NATO’ya katılım sürecinin onayının da gündeme gelebileceği ifade edildi.



Yeni yorum ekle