Siyonist Rejimin Katliamında 27. Gün: İsrail Sivilleri Hedef Almaya Devam Ediyor

Per, 02/11/2023 - 07:04

Filistin haber ajansı Wafa'nın Filistin Kızılayı'na dayandırdığı haberine göre, Siyonist İsrail savaş uçakları şafak vakti Kudüs Hastanesi yakınlarına bir dizi hava saldırısı düzenledi.

Welayet News  - Siyonist rejim güçleri, yüzlerce hasta ve yaralının yanı sıra şu anda yaklaşık 14 bin vatandaşın sığındığı hastaneyi defalarca bombalama tehdidinde bulundu.

Kızılay, daha önce hastaneyi boşaltmayacağını doğrulamış, uluslararası topluma olası toplu ölümlerin önlenmesi için derhal müdahale edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Siyonist İsrail bombardımanı, Cibaliye mülteci kampının ve bir fırının yeniden vurulduğu günün ardından Gazze genelinde gece boyunca devam ediyor.

Gazze'deki Filistinlilerin şehitlerin sayısı en az 8 bin 805'e yükseldi.

Gazze Şehri'ndeki Endonezya Hastanesi'nin ana jeneratörü yakıt yetersizliğinden dolayı durduğu için yedek jeneratöre geçmek zorunda kaldı.

El Şifa Hastanesi'ndeki durumun da gittikçe kötüye gittiği açıklandı.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi UNOCHA'nın güncellemesine göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki 11 fırın vuruldu ve yıkıldı.

UNOCHA, yıkılan fırınlardan altısının Gazze Şehri'nde, ikisinin Cibaliye'de, ikisinin Orta Bölge'de ve birinin de Han Yunus'ta olduğunu duyurdu.

UNOCHA, Çarşamba günü itibarıyla Gazze'de yalnızca dokuz fırının faaliyette olduğunu ve insanların "saatlerce kuyruklarda" beklerken "hava saldırılarına maruz kaldığını" söyledi.



Yeni yorum ekle