'Batı medyası, savaşın parçası ve İsrail'in Gazze'deki suçlarının ortağıdır'

Çar, 01/11/2023 - 18:26

"lginçtir ki o dönemde İsrailli bir diplomat bana BBC ve Guardian'ın İsrail'in en büyük düşmanları olduğunu söylemişti ama bugün BBC ve Guardian'ın politikalarının nasıl değiştiğini görüyoruz. Tamamen İsrail lehine çalışıyorlar."

Welayet News - İngiliz internet sitesi Middle East Eye editörü David Hearst, Katar Basın Merkezi'nin pazar günü düzenlediği "Gazze savaşında uluslararası toplumun çifte standartları" başlıklı konferansta, Siyonist lobinin Batı'yı yönetenler üzerinde kontrol sahibi olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi: "Batı kamuoyunun Gazze'deki mevcut savaşa ilişkin tutumunu bu ülkelerin yetkililerinin konumundan ayırmamız gerekiyor."  

David Hearst, "Uluslararası toplumun Gazze savaşına yaklaşımında çifte standart görüyoruz ve bu durumun düzeltilmesi için ciddi çaba gösterilmesi gerekiyor. Çünkü çatışmalara verilen uluslararası tepkilerde adalet ve hakkaniyet, dünyada barışın sağlanması için gereklidir. Siyonist lobi, Batı liberal toplumu üzerinde tam kontrole sahip ve Amerika'da birçok kongre üyesinin, İsrail'in talebine aykırı bir görüş ve bakış açısı sunmaları halinde Siyonistlerin finansmanını veya desteğini kaybetmekten korktuğunu görüyoruz." diye belirtti.

 

Middle East Eye editörü, yaptığı açıklamanın devamında şöyle dedi: "Mesela 2000 yılındaki ikinci Filistin intifadasında Guardian gazetesinde çalıştığımda, haberleri tamamen tarafsız ve dürüst bir şekilde aktarmaya çalıştım ve bu nedenle hiçbir zaman çifte standart uygulamakla suçlanmadım. İlginçtir ki o dönemde İsrailli bir diplomat bana BBC ve Guardian'ın İsrail'in en büyük düşmanları olduğunu söylemişti ama bugün BBC ve Guardian'ın politikalarının nasıl değiştiğini görüyoruz. Tamamen İsrail lehine çalışıyorlar."  

David Hearst, "Bugün Batı medyasının savaşın bir parçası, suçlara ortak olduğunu görüyoruz. Özellikle Gazze'deki son savaştan sonra, Filistin meselesini ele alacak basın özgürlüğü artık yok." açıklamasında bulundu.



Yeni yorum ekle