“ABD ve Batı Gazze’de Ölümü Teşvik Etmiş, Ateşi Körüklemiştir”

Çar, 01/11/2023 - 14:47

İran'ın İstanbul Başkonsolosu Cevad Mabudi Far, Gazze’de İsrail’in insan haklarını hiçe sayan saldırılarını Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

Welayet NewsSiyonist İsrail’in masum insanlara haftalardır vahşice saldırdığını belirten Mabudi Far, İsrail’in mekân göz etmeden insan katlettiğini belirtti: “Halkın evleri, camiler, hastaneler, kiliseler… Havadan, denizden ve karadan saldırıyorlar. Bu yapılanlar gelecekte barış içinde büyük tehlike içermektedir.”

Çocuk katili işgalci İsrail’in savaş suçuna giren ve kimyasal silah olan fosfor bombası kullandığına da dikkat çeken Far, bölge ülkelerinin bu saldırıları engellemekte seyirci kaldığını söyledi: “Özellikle Amerika başta olmak üzere Batı ülkeleri bu insanlık suçuna destek olmaktadır. Silah yardımları ile suçsuz insanların ölümü teşvik edilmiş, ateş körüklenmiştir. Bu ülkeler Siyonist rejimi desteklese de o ülkelerin halkları büyük sokak gösterileri düzenledi ve seslerini yükseltti. Artık teknoloji ilerledi ve insanlar her şeyden haberdar oluyor, her şeyi canlı izliyor.”

‘DÜNYA TOPLUMUNUN AKLINA HAKARET’

Özellikle Batı Asya’daki İslam ülkelerinin bölgede yaşananlar ile ilgili daha çok ilgilenmesi gerektiğini söyleyen İranlı Başkonsolos, Birleşmiş Milletler’in de bu süreçte sessiz kalmasını eleştirdi: “Müslüman ülkelerin daha çok çaba göstermesi lazım. İşgalci siyonist rejim mahkûm edilmelidir. İslam ülkeleri el birliğiyle bazı uygulamalar yapması gerekiyor. İnsan halklarına aykırı uygulamaların karşısında kararlı durmalıyız. 24 saat, gece gündüz, kadın-çocuk Gazze’de bombalanıyor. Nasıl sessiz kalınabilir ki? Çocuk öldüren bir rejimden bahsediyoruz ki bunlar hastaneleri dahi bombalıyorlar. Kendileri bombalayıp suçu HAMAS’a atıyorlar. Bu açıkçası dünya toplumunun aklına ve dirayetine bir hakaret değil midir? Bu gibi yalanlarla kendi toplumunu bile ikna edemedi.

‘ATEŞKESE MECBUR BIRAKMALIYIZ’

Gazze’de basının da İsrail tarafından hedef alınmasının önemli bir savaş suçu olduğunun altını çizen Far, kınamanın yetmediğini ifade etti:

“37 gazeteci öldürüldü. Basının savaş ortamında güvenliği sağlanmak zorundadır. Fakat ne yazık ki Birleşmiş Milletler sessizdir. Uluslararası toplum yalnızca kınamak ile yetiniyor. Somut adımlar atılması gerekiyor. Siyonist rejimi ateşkese mecbur bırakmalıyız.”

Gazze Şeridi’ne yaşayan halkın ihtiyaçlarının bir an önce karşılanması gerektiğini vurgulayan İranlı Başkonsolos, sınır devletlere çağrıda bulundu:

“İnsani yardımların bölgeye girmesi gerekiyor. Özellikle Mısır’daki Refah kapısından bu yardımların içeri girmesi sağlanmalıdır. Sadece slogan ve üzüntü yetmez.

Gazze altyapısının çöktüğünü görmekteyiz, herhangi bir toplumsal hizmet veren kurum kalmamıştır. Mısır, Gazze’nin komşusu, onlardan beklentimiz daha fazla. Bu savunmasız şehrin ihtiyaçlarına yardımcı olunması gerekiyor. “/aydınlık



Yeni yorum ekle