Yemen Ordusu Sözcüsü: Balistik Füze Ve İHA'larla İşgalci Rejimin Mevzilerini Vurduk

Çar, 01/11/2023 - 10:55

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Sari, işgal altındaki Filistin topraklarını balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef aldıklarını açıkladı.

Welayet News  - Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Sari yaptığı açıklamada, "Yemen halkının talebi doğrultusunda Yemen silahlı kuvvetleri büyük ölçekli füze ve İHA saldırıları gerçekleştirdi. İşgal altındaki bölgelere yönelik drone operasyonlarını düzenlendi." dedi. Yemen silahlı kuvvetlerinin işgal altındaki Filistin'deki işgalcilere karşı daha fazla operasyon düzenlemeye hazır olduğunu da belirtti.
Tuğgeneral Yahya Sari şunları da vurguladı: "Amerika ve İsrail'in vahşi saldırganlığı nedeniyle Gazze Şeridi'nde Filistin halkının maruz kaldıkları karşısında, Allah'a güvenerek, yaşanan baskı ve zulmü yenme ve sonlandırma görevimizi yapmalıyız."
İşgal altındaki Filistin topraklarında Siyonist düşmanın çeşitli mevzilerine çok sayıda balistik ve seyir füzesi ile çok sayıda insansız hava aracı saldırısının gerçekleştirildiğini de duyurdu.
Yemen ordusunun sözcüsü şunları söyledi: " Bu operasyonun Filistin'deki mazlum kardeşlerimize destek amaçlı üçüncü operasyon olduğunu vurgulamak istiyoruz. İsrail'in saldırganlığı durduruluncaya kadar roket ve drone'larla daha hassas saldırılar gerçekleştirmeye devam edeceğiz."
Yahya Sari şunları da söyledi: " emen halkının Filistin davasına yönelik tutumu istikrarlı ve ilkelidir ve Filistin halkı da kendilerini savunma ve tüm haklarını kullanma hakkına sahiptir. Bölgeyi istikrarsızlaştıran ve çatışma çemberini genişleten şey, İsrail rejiminin Gazze Şeridi halkına ve tüm Filistin'e karşı işlediği suçların ve cinayetlerin devam etmesidir."
Dün de işgal altındaki Filistin'in güneyindeki liman kenti Eilat'taki, İsrail ordusunun mevzilerinin füzeler ve İHA'lar ile vurulduğu açıklandı. Ayrıca bu şehrin üzerinden de çok sayıda patlama sesi duyuldu.



Yeni yorum ekle