Aliyev, İran-Azerbaycan Arasındaki Anlaşmayı Onayladı

Sa, 31/10/2023 - 03:03

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Horadiz-Cebrail-Zengilan-Ağbend karayolu ile İran-Azerbaycan sınırındaki Aras Nehri üzerinde yapılacak köprünün inşaatıyla ilgili kararnameyi imzaladı.

Welayet News  - Sputnik'e göre, bu projeler için ise 14 milyon manat fon ayrılmıştır.

Aras Nehri üzerine köprü kurulmasına ilişkin anlaşmayı İran Yol ve Şehircilik Bakanı Mehrdad Bezrpaş ile Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev 7 Ekim’de imzalamıştı.

Aliyev, Aras Nehri üzerinde kurulacak köprü sayesinde Azerbaycan ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasındaki bağlantının sağlanacağını belirtmişti.

Azerbaycan’ın Şuşa şehrinde düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları 27’inci Toplantısına bir mesaj gönderen Aliyev, Bakü-Tiflis-Kars demir yolunun taşıma kapasitesini 1 milyon tondan 5 milyon tona çıkarmayı hedeflediklerini kaydetmişti.

İlham Aliyev, “İran toprakları üzerinden Nahçıvan’a ulaşımı sağlayacak karayolu ve demiryolunun inşası konusunda bu ülkeyle (İran) anlaşmaya varıldı. Aynı zamanda Azerbaycan, Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru’nun iletim kapasitesinin daha da genişletilmesi için aktif çalışıyor.” ifadelerini kullanmıştı.



Yeni yorum ekle