Bakıri: Aksa Tufanı, Siyonist Rejim Zulmünün Sonucuydu

Pt, 30/10/2023 - 13:38

"Aksa Tufanı, Siyonistlerin yıllar boyunca Filistin halkına yaptığı zulüm ve baskıların sonucuydu."

Welayet News  - İran Radyo ve Televizyon Uluslararası Seminer Salonunda konuşma yapan İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, direniş güçlerinin 7 Ekim'de düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu’nu değerlendirerek, "Aksa Tufanı, Siyonistlerin yıllar boyunca Filistin halkına yaptığı zulüm ve baskıların sonucuydu." dedi.

Tümgeneral Bakıri, "Filistin direnişi, gücüne güvenerek Siyonist rejimin yenilmezliğiyle ilgili sahte imajı kırmayı başardı. Filistin halkı, ayağa kalkıp kendi haklarını almaya karar verdi." ifadesini kullandı.

Gazze'de devam eden katliama tepki gösteren Tümgeneral Bakıri, Siyonistlerin Gazze'yi bir yıl boyunca bombalamaya devam etse bilse bu savaşın kaybedeni kendisi olacak. Hastaneleri ve ambulansları vurmak, yerlerinden edilmiş insanları, kadınları ve çocukları havadan bombalamak zafer anlamına gelmez." açıklamasını yaptı.

"Gazze'de internet bağlanır bağlanmaz Siyonist tankların yanan görüntülerine tanık olacağız" diyen İran Genelkurmay Başkanı, "Şimdi Siyonistler başarısızlıklarını telafi edebilmek için soykırım yapmaya devam ediyor ve maalesef dünya bu yaşananlara karşı sessizliğini sürdürüyor." diye konuştu./mehr



Yeni yorum ekle