Filistin mitingi yapan Erdoğan'a çağrı: "Gazze'yi bombalayan uçakların yakıtlarını Türkiye üzerinden gönderme"

Pt, 30/10/2023 - 06:40

Filistin mitingi düzenleyen Erdoğan'a dünyadaki Filistin dostlarından tepki gelmeye devam ediyor. Erdoğan'dan Gazze'yi bombalayan uçakların yakıtlarının Azerbaycan üzerinden Türkiye'ye, Türkiye üzerinden İsrail'e gönderilmemesi talep ediliyor.

Welayet News  - Sosyal medyada İsrail karşıtı paylaşımlarıyla bilinen Amerikalı siyasetçi Jackson Hinkle, Filistin mitingi sonrası Erdoğan'ı eleştirdi.

'İsrail'e petrol verme' başlığıyla Erdoğan'a seslenen Hinkle, aynı başlıkla sosyal medya platformu X'de kampanya başlattı. 

Hinkle, İsrail'in korkunç savaş suçlarına ortak olmak istemeyen herkesi 'İsrail'e petrol verme' başlığıyla Filistin'e destek mitingi düzenleyen Erdoğan'a seslenmeye çağırdı.

Hinkle, daha önce Kaliforniya Eyaletinin 49. Bölge Temsilcisi olarak seçilmişti. Sık olarak sosyal konular ve jeopolitik olaylarda ismi öne çıkan Hinkle Amerikan muhalefetinin en aktif isimlerinden birisi.

PETROL HATTI HARİTASI ACI GERÇEĞİ

Hinkle'ın paylaşımlarında bir harita dikkat çekti. Haritada Gazze'yi bombardımana tutan İsrail uçaklarının yakıtının güzergahı gösteriliyor. İsrail'e giden petrol Bakü-Tiflis-Ceyhan üzerinden Ashkelon ve Eilat'a gidiyor. Diğer hat ise Kerkük-Musul-Ceyhan üzerinden Ashkelon ve Eliat'a gidiyor. Harita ayrıca Aksa Tufanı ile soğumaya alınan Filistinlilerin doğalgazını Türkiye üzerinden çalınması planındaki boru hattınıda gösteriyor. Bu planlanan hattın Ashkelon-Ceyhan- Samsun arasında kurulması planlanırken Aksa Tufanı operasyonlarıyla şimdilik kimse söz etmiyor.

 



Yeni yorum ekle