Siyonist İsrail Soykırım Yaparken Arap Ülkeleri Yine Sadece Bildiri Yayınladı

Pa, 29/10/2023 - 09:52

Siyonist İsrail, kadın ve çocuk demeden katletmeye ve hastaneleri bombalamaya devam ediyor.

Welayet News  - İşgalci Siyonistler, Cuma akşamı da Gazze'de 7 Ekim'den bu yana en yoğun saldırılarını gerçekleştirdi. İşgalciler hava saldırılarıyla eş zamanlı karadan ve denizden de bombardıman düzenledi.

Al Mayadeen televizyonunun haberine göre, Siyonist İsrail'in Cuma gecesi Gazze'ye düzenlediği şiddetli hava saldırılarında 100'den fazla Filistinli şehit oldu.

Siyonist İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği bu soykırımı durdurma ve Filistin halkını destekleme yönünde somut bir adım atmayan Arap ülkeleri yine bu saldırıları kınayan açıklamalarda bulundu.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazze'ye karadan düzenlenecek geniş çaplı bir saldırının yol açacağı ciddi riskler ve benzeri görülmemiş insani ve güvenlik yansımalarına karşı uyarıda bulunuldu.

Açıklamada, kara harekâtının kadın ve çocuk ölümleri ile yaralı sayılarında meydana getireceği artıştan dolayı endişe edildiği kaydedildi.

BAE Dışişleri Bakanlığı ise açıklamasında, Siyonist İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği kara operasyonlarını kınadı ve artan askeri gerilimden ve daha fazla can kaybına yol açabilecek insani krizden duyduğu endişeyi dile getirdi.

BAE, kan dökülmesinin ve siviller ile sivil kurumların hedef alınmasının engellenmesi için acil ateşkes ilan edilmesinin gerektiğini belirtti.

Kuveyt Dışişleri Bakanlığı, Siyonist İsrail'in Gazze'ye düzenlediği "barbarca" saldırının sürmesinden büyük endişe duyduğunu kaydetti.

Açıklamada, Gazze'yle tüm iletişimin kesildiği bir ortamda karadan düzenlenecek herhangi bir harekâtın, İsrail'in Filistin halkına karşı suç işlemeye kararlı olduğunu kanıtlayacağı ifade edildi.

Umman ise işgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik vahşi savaşında uyguladığı toplu cezalandırma politikasının, savaş suçu olduğunu aktardı.

Siyonist İsrail ordusunun düzenlemeyi planladığı kara operasyonlarının, bölge ve tüm dünya ile barışın tesisi üzerinde ciddi sonuçlar doğuracağı ifade edildi.

KİK de açıklamasında, Siyonist rejimin Gazze'ye düzenleyeceği herhangi bir kara operasyonunun siviller üzerinde tehlikeli insani yansımaları olacağını vurguladı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı İsrail'in Gazze saldırılarında Filistinli şehit sayısının 3 bin 195'i çocuk olmak üzere 7 bin 703'e yükseldiğini yaralı sayısının ise 19 bin 743'e çıktığı açıklandı.



Yeni yorum ekle