Özgür Özel: HAMAS Bir Terör Örgütüdür

Cu, 27/10/2023 - 10:37

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Zonguldak İl Başkanlığı’nı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada; HAMAS’ın bir terör örgütü olduğunu söyledi.

Welayet News Bebek katili, İşgalci Siyonist İsrail rejiminin 75 yıldır mazlum Filistin halkına karşı uyguladığı soykırımı ve terör eylemlerini görmezden gelip, HAMAS’ın kendi topraklarını ve halkını savunma savaşını terör eylemi olarak tanımlama yarışına CHP Grup Başkanı Özgür Özel de katıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den sonra Özür Özel de Hamas’ı terör örgütü olarak tanımladı.

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Zonguldak İl Başkanlığı’nı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada; HAMAS’ın bir terör örgütü olduğunu söyledi.

Özel’in açıklaması şu şekilde;

“HAMAS BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”

Tayyip Erdoğan tarafından Hamas’ın bir terör örgütü olarak kabul edilmemesini tamamen reddediyoruz. Türkiye açısından da son derece utanç verici bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Hamas bir terör örgütüdür. Filistin’de çatışmaların olmadığı, durmuş olduğu bir süreçte; bir gece yarısı sivillere yönelik saldırılar, bu süreci başlatmıştır. Hamas’ın bir terör örgütü olması ve sivilleri hedef almış olması, ardından İsrail’in başlattığı devlet terörüne asla mazeret olamaz. Ve İsrail’in devlet terörünü de Hamas terörünü de dünyanın neresinde olursa olsun, gerekçesi ne olursa olun tüm terör eylemlerini ve sivillerin canına kasteden her türlü eylemi kınıyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada; “İsrail devletiyle sorunumuz yok ama devlet yerine örgüt gibi tavrını asla tasvip etmedik, etmeyeceğiz. Hamas bir terör örgütü değil topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur.” demişti.



Yeni yorum ekle