“İsrail Hamas’ı Kötüleyerek Yaptığı Soykırımı Meşrulaştırmaya Çalışıyor”

Cu, 27/10/2023 - 07:50

Filistin'de faaliyet gösteren sol görüşlü Filistin Demokrat Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Büro Üyesi Ebu Zarife, terörist İsrail'in HAMAS’ı IŞİD’e gibi yaftalamasındaki amacının, "kan dökerek yaptığı soykırımı meşrulaştırmak" olduğunu söyledi ve "Hedef alınan HAMAS değil, bütün Filistin halkıdır" dedi.

Welayet News  - Talal Ebu Zarife, direnişçi HAMAS’ın aşırılık yanlısı olmadığını belirterek, " Gazze Şeridi'ni yöneten HAMAS, son yıllarda aşırılıkçı gruplarla çatıştı ve onların Gazze'de var olmasına fırsat vermedi" dedi.

İsrail'in uluslararası kanunları çiğnediğini vurgulayan Ebu Zarife, " Filistin direnişinin IŞİD’e benzetilmesi ve şeytanlaştırılmasıyla ilgili hiçbir söylem doğru değildir. HAMAS’ın yaptığı, topraklara el koyan, evleri yıkan ve kutsallara saygısızlık eden İsrail işgaline karşı koyan Filistin halkının çabalarının bir parçasıdır" diye konuştu.

HAMAS’ı IŞİD’e benzetme girişimlerine ilişkin Ebu Zarife, "İsrail, HAMAS’ı IŞİD’e benzeterek katliamlarını meşrulaştırmaya çalışıyor. İşgalci İsrail'in, Gazze'deki Filistinlilerin kanını dökmesini ve soykırım yapmasını meşrulaştırmak için IŞİD yaftalaması kullanılmamalı" ifadelerini kullandı.

Ebu Zarife, İsrail'in saldırılarının yalnızca Hamas'a yönelik olmadığını vurgulayarak, "Şu ana kadar çok şehit verdik, çok kişi yaralandı. Nüfustan kaydı silinen aileler var. İşgalci İsrail saldırganlığı ve katliamlarıyla Hamas, El Fetih veya İslami Cihad ayrımı yapmıyor, hedef alınan Hamas değil, Filistin halkıdır." şeklinde konuştu.

Gazze'de yaşananlara dikkati çeken Ebu Zarife, "Gazze'de yapılan şey uluslararası hukuka ve uluslararası insancıl hukuka aykırı olan soykırım ve toplu katliamdır." değerlendirmesinde bulundu.



Yeni yorum ekle