ABD, İran ile Savaşa Mı Hazırlanıyor?

Per, 26/10/2023 - 13:59

ABD'de 'şahinler' olarak bilinen bazı siyasetçilerin Başkan Joe Biden'ı İran'a saldırı düzenlenmesi konusunda ikna etmeye çalıştığı ifade edildi.

Welayet NewsJudging Freedom adlı YouTube kanalına konuşan eski ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Danışmanı Douglas Macgregor, ABD dış politikasının şahin kanadını temsil eden isimlerden Senatör Lindsey Graham ile eski Senatör Joseph Lieberman'ın başını çektiği bir grubun Biden'ı İran'a saldırıya zorladığını belirtti.

'Artık manipüle edebilecekleri bir yönetimleri olduğunu düşünüyorlar'

Sputnik’in haberine göre, Macgregor, "Bu kişiler, bu arzularını yıllardır defalarca dile getirdi. Artık manipüle edebilecekleri, eyleme geçirebilecekleri bir yönetimleri olduğunu düşünüyorlar. Aslında zorlamalarına bile gerek yok, zira Biden kabinesinde İran'a saldırmaya ilgi duyan birçok kişi var" dedi.

Rusya'nın eli kolu bağlı şekilde oturup İran'ın yok edilmesini izlemeyeceğini söyleyen Macgregor, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya, ABD'yle savaşmaya ilgi duymuyor ve açık bir şekilde İsrail'le de savaş istemiyor. Rusya, İsrail'in çıkarlarına çok dikkat ediyordu, ancak İsraillilerin Ukrayna'ya yardım ettiğini, birçok istihbarat sağladığını, Ukrayna'ya çok sayıda Mossad ajanı gönderdiğini unutmayın. Dolayısıyla bu noktada Moskova 'Bakın, başka seçeneğimiz kalmadı, İran'ı desteklemeliyiz, onun yok edilmesine izin veremeyiz' diyebilir."

Tags: 


Yeni yorum ekle